Izvor: Kossev Portal/kossovo online
01.10.2023 u 19:52
0

IDIOTARIJAMA NIKAD KRAJA: Svećlja hoće da Radoičićevu vilu pretvori u stanicu takozvane Kosovske policije

Četiri dana nakon sukoba u Banjskoj Kosovska policija je izvršila pretrese na više lokacija na Severu Kosova, među kojima je i vila na jezeru Gazivode u vlasništvu Milana Radoičića. Kosovski ministar unutrašnjih poslova planira da ovu vilu pretvori u stanicu za jedinice Kosovske policije sa čamcima.

Dželjalj Svećlja, rekao je da je vila Milana Radojičića na jezeru Gazivode izgrađena na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova.Kaže da vodi razgovore sa ministrom poljoprivrede kako bi ova imovina bila preneta na Ministrstvo unutrašnjih poslova.

„Hoćemo da je koristi Kosovska policija kao stanicu za jedinicu sa čamcima u Graničnom odeljenju“, poručio je ovaj ministar na konferenciji za štampu u južnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi Koha.

princsren

Prema zvaničnim podacima Kosovske policije, ali i tvrdnjama iz Beograda, u sukobu u Banjskoj su osim jednog pripadnika Kosovske policije, ubijena trojica naoružanih i uniformisanih Srba sa Kosova, piše Kossev.

Svećlja je danas, međutim, kazao da se operacija Kosovske policije nastavlja, odnosno da se vrše pretrage terena, ali i da izveštaji obaveštajnih službi ukazuju na više poginulih.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja negirao je danas da je do ubistva jednog od Srbina, učesnika u okršaju u Banjskoj pre sedam dana, došlo nakon što se predao Kosovskoj policiji.

„To nije tačno, mi smo videli kako je jedan od ranjenih dobio medicinsku pomoć. Svi svedoče demokratskom ponašanju naše policije, naša policija je najdemokratskija institucija u regionu, a ne samo na Kosovu i povećanje poverenja u Kosovsku policiju u srpskim sredinama je poraslo za 50 odsto“, kazao je Svečlja na konferenciji za medije odgovarajući na pitanje Kosovo onlajna.

Na pitanje da li su stigli rezultati obdukcije trojice ubijenih Srba, Svečlja kaže da će taj proces potrajati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter