Izvor: BSC Happy
17.12.2023 u 19:52
0

OGLASIO SE MIROSLAV LAJČAK: Biće neophodne dalje konsultacije u narednom periodu

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak podsetio se danas razgovora koje je početkom ove nedelje imao sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem i istakao da iako su razgovori bili produktivni, biće neophodne dalje konsultacije u narednom periodu.

VOZAČI, OPREZ: Zbog maglovitog vremena moguća poledica na putu, čekanja i do 5 sati

On je to napisao na Fejsbuku i istakao da je sa Petkovićem razgovarao o više tema, uključujući evropski nacrt statuta o osnivanju Zajednice opština sa srpskom većinom na KiM, korake potrebne za sprovođenje Sporazuma o putu ka normalizaciji i raznim drugim obavezama.

„U sredu sam učestvovao na detaljnoj video konferenciji sa prvim zamenikom premijera Kosova, Besnikom Bislimijem, gde je razgovarao o sveobuhvatnoj listi pitanja dijaloga. Dogovorili smo se o narednim koracima u procesu“, rekao je Lajčak.

On je dodao i da je protekle nedelje imao priliku da učestvuje na brifingu koji je organizovao Evropski institut za mir, gde je govorio o tekućim naporima za normalizaciju i razgovarao o njihovom nedavnom izveštaju i preporukama. „Pozdravio sam njihove detaljne istraživačke napore i radujem se budućim angažmanima“, zaključio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter