Izvor:
08.06.2019 u 06:20
0

IRAN NE ŽELI NOVE NUKLEARNE PREGOVORE: Makron još ranije istakao da Pariz i Vašington žele da spreče razvitak nuklearnog oružja…(FOTO)

Iran je odbacio francuske pozive na šire međunarodne pregovore o nuklearnim i vojnim ambicijama Teherana, dodajuci da će sa svetskim silama razgovarati samo o postojećem sporazumu iz 2015.

Francuski predsednik Emanuel Makron je ranije izjavio da Pariz i Vašington žele da spreče Teheran da razvije nuklearno oružje i da bi novi pregovori trebalo da se fokusiraju na ograničenje raketnih programa Irana i druga pitanja.

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je, međutim, da neće voditi nikakve pregovore izvan okvira sporazuma iz 2015. koji je predsednik SAD Donald Tramp napustio prošle godine i uveo nove sankcije Iranu.

-Pod ovim okolnostima, pregovori o pitanjima izvan tog sporazuma vodili bi daljem nepoverenju među njegovim preostalim potpisnicima- saopštilo je iransko ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter