Izvor: Happy BSC
05.04.2022 u 15:40
0

IZBORI PROŠLI UCENE IZ EU SRBIJI SE NASTAVLJAJU! Čelnici iz Brisela izrekli su nove USLOVE Beogradu, nova Vlada mora ovo da ispuni ako hoće u UNIJU

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj i komesar za okruženje i politiku susedstva Oliver Varhelji dali su zajedničku izjavu, objavljenu 5. aprila, nakon održanih izbora u Srbiji.

U saopštenju, između ostalog stoji da se od Srbije očekuje da nastavi proces reformi, da postigne opipljive rezultate u normalizaciji odnosa sa tzv. Kosovom, ali i da postepeno usaglašavajući spoljnu politiku sa politikom Unije, uvede sankcije Rusiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Navodi se da je Evropska unija zadovoljna učešćem svih političkih partija na izborima, nakon što su njihovi parlamentarci posredovali u međustranackom dijalogu

„Funkcionisanje demokratskih institucija Srbije je ključni stub njenog pristupanja EU“, navodi se.

Borelj i Varhelji su izrazili spremnost da sarađuju sa bućucom Vladom Srbije kako bi se napredovalo na ostvarivanju strateške odluke Srbije da se pridruži EU. Takođe, od Srbije se očekuje da nastavi, ubrza i produbi reforme u oblasti nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, slobode medija i domaćeg rešavanja ratnih zločina, kao i angažman u unapređenju pomirenja i dobrosusedskih odnosa, kao i šire u regionalnoj saradnji.

U saopštenju se navodi da se od Srbije očekuje da: „U vreme neopravdane ruske vojne agresije na Ukrajinu, Srbija kao zemlja koja pregovara o članstvu u EU, progresivno usklađuje sa stavovima EU, uključujući deklaracije i restriktivne mere u skladu sa Pregovaračkim okvirom“.

Oni dodaju da se očekuje i postizanje “stvarnih i opipljivih rezultata”, posebno u oblasti vladavine prava i u procesu normalizacije odnosa sa tzv. Kosovom, koji će, kako se navodi u saopštenju, odrediti ukupni tempo pregovora o pristupanju EU sa Srbijom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter