Izvor: Happy BSC
05.05.2022 u 09:41
0

IZUZETNO TEŠKI RAZGOVORI! NE MOŽEMO DA PROMENIMO STAV NEMAČKE O KOSOVU! Vučić se OBRATIO NACIJI iz Berlina (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok.

Vučić, koji boravi u glavnom gradu Nemačke na poziv kancelara Olafa Šolca, završava posetu razgovorom sa ministarskom spoljnih poslova Berbok.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Berbok je u martu posetila Beograd.

VUČIĆ BRUTALNO SPUSTIO KURTIJA! Predsednik Srbije pred Olafom Šolcom odgovorio na provokacije Prištine

Inače, Šolc je u Berlin pozvao, pored Vučića, i izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, kao i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Nakon odvojenih sastanka sa Šolcom, Vučić i Kurti imali su večeru sa Lajčakom.

Posle razgovora sa Berbok predsednik Srbije će se obratiti medijima i preneti svoje utiske o poseti Berlinu.

Nakon sastanka, Vučić se obratio medijima. Predsednik je rekao da su na stolu bila sva važna pitanja – kriza u Ukrajini, situacija na KiM, a razgovori nisu bili jednostavni.

– Zadovoljan sam interesovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom. Uvećali smo za šest meseci trgovinsku razmenu i Nemačka postaje najvažniji trgovinski partner Srbije. Naravno, bilo je delova razgovora koji nisu bili jednostavni – rekao je predsednik.

Ističe da, i ono za šta je Srbija bila kritikovana, postaje tačka oslonca, a ono što je tobože bilo loše za nas, neki drugi ne žele da primenjuju.

Moj posao je bio da se borim za Srbiju i to ću nastaviti da radim – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je razgovarano o evropskoj perspektivi Srbije i krizi u Ukrajini, kao i o situaciji na Kosovu i Metohiji.- Petar Petković ide 13. u Brisel, da pokušamo nešto da dogovorimo. Za nas je problem što neki odbijaju da govore o Zajednici srpskih opština. Za mene je važno da svi nemački partneri insistiraju da to mora da se ispoštuje i razgovara. O drugim detaljima mi je besmisleno da govorim – dodao je predsednik.

Vučić kaže da je Nemačka najveći politički igrač u Evropi, ali i da mi ne možemo da promenimo stav Berlina po pitanju Kosova i Metohije i drugim pitanjima.

– Mi se borimo za što bolju poziciju Srbije u Nemačkoj. Uvek je dobro da idemo napred, a sutra uveče ću govoriti zašto će postojati još veće interesovanje svih za Beograd i Srbiju, a sami ljudi neka procene da li je to dobro ili loše – kazao je predsednik.

Pogledajte šta je reko:

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter