Izvor: BSC Happy portal/Kurir.rs
14.06.2023 u 18:24
1

KOMANDANT KFORA POSLE POSETE SRBIJI: Zabrinut sam zbog dešavanja na severu KiM

Nakon sastanka sa predsednikom, Ristuća je imao priliku da se sastane sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem sa kojim je razgovarao o obnovi saradnje.

Komandant Kfora general-major Anđelo Mikele Ristuća sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim je razgovarao o opštoj bezbednosnoj situaciji u regionu i aktivnostima te misije u skladu sa mandatom UN i kao podrška dijalogu koji vodi EU za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

„KOREKTAN RAZGOVOR“: Predsednik Vučić razgovarao telefonom sa komandantom KFOR-a

Kako je saopšteno iz Kfora, Ristuća je izrazio duboku zabrinutost zbog najnovijih dešavanja u opštinama na severu Kosova nakon događaja od 29. maja, kada je nekoliko pripadnika te misije povređeno tokom „izazvanih napada kriminalnih elemenata koji su se infiltrirali na mirne proteste“.

U saopštenju se navodi i da su se Ristuća i Mojsilović saglasili da sve strane moraju da deeskaliraju tenzije.

„Kfor je spreman da se suoči sa svakim scenariom i nastavlja da prati situaciju na terenu. Kfor nastavlja da deluje nepristrasno, u okviru strogih Pravila angažovanja (ROE) i preduzima sve neophodne mere da sprovede svoj mandat na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, kako bi obezbedio bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da komandant Kfora ostaje u bliskom kontaktu sa svojim glavnim sagovornicima, uključujući predstavnike institucija i bezbednosnih organizacija na Kosovu, Generalštaba Vojske Srbije, kao i Misije vladavine prava koju predvodi EU (Euleks) zajedno sa drugim predstavnicima međunarodne zajednice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KOMANDANT KFORA POSLE POSETE SRBIJI: Zabrinut sam zbog dešavanja na severu KiM”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter