Izvor:
31.05.2018 u 01:17
0

KONSULTACIJE U BEOGRADU: Srbija i Crna Gora za unapređenje bilateralnih odnosa!

U Beogradu su održane bilateralne političke konsultacije između ministarastva spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, na nivou generalnih sekretara, na kojima je izražena spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući ekonomiju, saobraćaj, infrastrukturu, turizam i kulturu.

Tokom prvog dela konsultacija, u kojima su učestvovali generalni sekretari ministarstava spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović i Crne Gore Veselin Šuković, najviše reči je bilo o imovinsko-pravnim i drugim statusnim pitanjima, kao i o jačanju saradnje diplomatskih akademija koje rade u okviru dva ministarstva.

Drugi deo konsultacija bio je posvećen sveobuhvatnoj razmeni mišljenja dve strane o aktuelnom stanju ukupnih bilateralnih odnosa između Srbije i Crne Gore, kao i o situaciji u regionu jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku je izražena obostrana spremnost da se intenziviraju odnosi i saradnja dva ministarstva i, u tom smislu, dogovoreno je da se uskoro organizuje nova runda konsultacija posvećena konkretnim pitanjima od obostranog interesa.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter