Izvor: BSC Happy
09.04.2023 u 10:39
0

KRENULI U NAPADE NA MANASTIRE: Albanski ektremisti napali manastir Svetog Jovana u Velikoj Hoči na KiM!

Ministarstvo kulture osuđuje napad na konak crkve Svetog Jovana u Velikoj Hoči, koja pripada metohu manastira Visoki Dečani i ukazuje da poslednji u nizu napada na objekte Srpske pravoslovne crkve pokazuje visok stepen uroženosti srpske verske i kulturne baštine na Кosovu i Metohiji.

Ovakvim vandalskim incidentima, zasnovanim na mržnji prema srpskom narodu ugrožava se ne samo kulturno nasleđe na prostoru Кosova i Metohije, već se istovremeno i otvoreno preti bezbednosti i opstanku srpskog naroda.

Očigledna namera ekstremista je da se sejanjem
netrpeljivosti i nasilja unese strah među Srbe koji žele da ostanu na svojim vekovnim ognjištima.

„TEROR NAD SRBIMA NA KiM SVE GORI“: Upozorava Drecun!

Posebno zabrinjava to što Priština ne čini ni najmanje napore da zaštiti kulturnu i versku baštinu, već nasuprot tome, sprovodi agresivnu kampanju zloupotrebe i instrumentalizacije, sa jedinim ciljem da se srpsko kulturno nasleđe izbriše ili utopi u takozvano kulturno nasleđe „Кosova“ falsifikovanjem prošlosti i namernim ignorisanjem
istorijskih činjenica.

Pozivamo sve međunarodne aktere da osude ovakve očigledne primere ekstremizma i vandalizma i u okviru svog mandata zaštite prava i slobode Srba na Кosovu i Metohiji, kao i kulturno i versko nasleđe od kontinuiranih napada i nasrtaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter