Izvor: Sputnjik
05.07.2023 u 18:47
0

PUKLA TIKVA: RAMA dolazi u PRIŠTINU, KURTI ODBIO DA SE SASTANE SA NJIM

Premijer Albanije Edi Rama potvrdio je da sutra dolazi u Prištinu, uprkos tome što neće biti sastanka sa kosovskom premijerom Aljbinom Kurtijem, jer je Kurti odbio susret sa njim ukoliko ne bude zajedničke sednice vlada Kosova i Albanije.

Posle sednice albanske vlade Rama danas nije želeo da komentariše Kurtijevo odbijanje, prenosi „Kosovo onlajn“.

 – Ovde sam samo zbog odluke vlade o studentima medicine. Što se tiče dolaska u Prištinu i cele turneje, govoriću kad bude vremena za to, a to je sutra u Prištini – rekao je on.

DOK ZELENSKI UBIRA MILIJARDE, GROBLJA NE MOGU DA PRIME HILJADE POGINULIH: Snimak sahrane palog borca ledi krv u žilama (VIDEO)
Ranije danas, Kurti je ponovio da se neće sastati sa Ramom na sastanku koji je van sednice Vlade Kosova i Albanije, istakavši da smatra da je Rama neopravdano otkazao sastanak dve vlade i da sa njim može da se sastane samo u okviru takvog sastanka.
 – Spreman sam da se sastanem sa premijerom Edijem Ramom u okviru sastanka dve vlade, ne bez ovog sastanka – rekao je Kurti.
Prema njegovim rečima, za odnose Kosova i Albanije važan je sastanak dve vlade, a ne susreti njega i Rame, koji će u četvrtak boraviti na Kosovu, na balkanskoj turneji u okviru priprema za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji će se održati u oktobru u Tirani.
Rama sutra boravi na Kosovu, kako je najavljeno u albanskim medijima, u okviru balkanske turneje i priprema za naredni samit Berlinskog procesa koji će se održati u oktobru u Tirani.

Inače, zajednička sednica vlada Kosova i Albanije koja je trebalo da bude održana 14. juna u Đakovici otkazana je u poslednjem času jer je Rama insistirao da se u uslovima pogoršanja odnosa Kosova sa celom evroatlantskom zajednicom prvo održi sastanak u užem formatu (premijeri i ministri spoljnih poslova i odbrane), što Kurti nije prihvatio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter