Izvor: Kurir.rs
19.06.2023 u 16:06
1

KURTIJU ODZVONILO? Evo šta međunarodna zajednica planira da uradi sa privremenim kosovskim premijerom

Premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija međunarodna zajednica će proglasiti personom non grata, izjavio je za Juronjuz na albanskom analitičar Milaim Zeka pozivajući se na informacije koje je dobio u razgovorima sa diplomatama u Prištini.

LAŽNA KURTIJEVA POLICIJA PRETUKLA DVOJE SRPSKE DECE U ŽITKOVCU: Mališani hitno zbrinuti u bolnici

Zeka je istakao da je plan međunarodne zajednice da Prištinu stavi pod sankcije, ali i da bude stvorena tehnička vlada proglašavanjem Kurtija nepoželjnim.

– Ovo zasnivam na svojim ličnim razgovorima sa diplomatama u Prištini. Mnogo pre nego što je Beriša proglašen personom non grata, o ovoj stvari se pričalo u Tirani. Cela opozicija Kosova je pozvana u Vašington i upravo se o tome razgovaralo – rekao je prištinski analitičar.

Zeka kaže i da Aljbin Kurti, posle Envera Hodže, uništava sve mostove s međunarodnom zajednicom.

– Kurti raskida odnose s Briselom i Vašingtonom koje su godinama gradili nekadašnji predsednik Ibrahim Rugova, dijaspora i politička klasa na Kosovu – zaključio je Milaim Zeka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KURTIJU ODZVONILO? Evo šta međunarodna zajednica planira da uradi sa privremenim kosovskim premijerom”

  1. Ništa Srbija ne dobija odlaskom Kurtija. Doći će neki Murti na njegovo mesto, isti ili još gori od Kurtija, a sva zla koja je Kurti počinio Srbima ostaće na snazi, i ta zla štiti KFOR.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter