Izvor:
06.01.2019 u 09:52
0

MAJA GOJKOVIĆ POVODOM MEŠANJA VELIKIH SILA U UNUTRAŠNJU POLITIKU : „Nastavak pregovora Beograda i Prištine “miljama daleko”!

– Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je nastavak pregovora Beograda i Prištine “miljama daleko” i da je “pitanje svih pitanja” ukidanje taksi Prištine na proizvode iz centralne Srbije.

Priština, ocenjuje Gojković, očigledno ima neku “nevidljivu” podršku izdaleka, jer su, kako kaže, njihovi potezi sve radikalniji u odnosu na građane srpske nacionalnosti.

Na pitanje da li bi parlamentarni izbori u Srbiji mogli da se održe istovremeno kad i eventualni referendum u vezi sa Kosovom i Metohijom, Gojković podseća da još nema ni dijaloga Beograda i Prištine, pa samim tim ni referendumskog pitanja.

– Šta ćemo staviti na (referendumski) listić, to u ovom momentu u Srbiji niko ne zna – primetila je Gojković.

Kada je reč o uključivanju velikih sila u dijalog Beograda i Prištine, Gojković navodi da će se, ukoliko se uključi jedna velika sila – SAD, sigurno uključiti i Ruska federacija i Kina.

– Ne znam još šta će predsednik (Aleksandar) Vučić razgovarati sve sa Vladimirom Putinom, ali ima naznaka, i čini mi se da je i ambasador Rusije u Beogradu dao izjavu na tu temu i rekao da će se sigurno i o tome razgovarati – rekla je Gojković odgovarajući na pitanje da li bi jedna od tema tokom posete Putina Beogradu mogla da bude uključivanje Moskve u dijalog.

Gojković je ocenila da je poseta predsednika Ruske federacije Vladimira Putina prijateljska i dodala da će ona ojačati bilateralne odnose dve zemlje koji su na uzlaznoj putanji.

– Očekujem da se potpišu važni sporazumi iz različitih oblasti, pre svega, iz ekonomije – rekla je Gojković.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/AJBalkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter