Izvor: HAPPY BSC
27.03.2024 u 17:28
0

MAJA ODRŽALA OBEĆANJEI OSVETLALA OBRAZ CRNE GORE: Bila jedan od četiri glasa protiv prijema lažne države u Savet Evrope

Predstavnica Crne Gore Maja Vukićević, kao što je najavila, glasala je, na današnjoj sednici Političkog komiteta u Parizu, protiv preporuke izvestioca Dore Bakojani, da tzv. Kosovo postane deo Saveta Evrope .

Ona je bila jedan od četiri glasa protiv, među kojima su i Snježana Novaković iz Bosne i Hercegovine i dva srpska predstavika Biljana Pantić Pilja i Dunja Simonović Bratić.

Bio je i jedan uzdržan glas i to Aleksisa Ciprasa, nekadašnjeg premijer Grčke. Za izveštaj Dore Bakojani glasao je 31 član Komiteta.

Odbor za političke poslove Parlamentarne skupštine Saveta Evrope prihvatio je danas na sastanku u Parizu preporuku da takozvano Kosovo bude pozvano u članstvo te oorganizacije. Na društvenoj mreži Iks te organizacije navodi se da je naredni korak plenarna debata, koja će se održati 18. aprila, kada će PSSE i glasati o njenom statutarnom mišljenju.

Glasanju o ovom pitanju prethodio je izveštaj izvestioca PSSE za tzv. Kosovo Dore Bakojani, koja je od Prištine tražila da ispuni tri uslova, od kojih je ispunjen samo jedan – vraćanje imovine manastiru Visoki Dečani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter