Izvor: KOSSEV
24.04.2024 u 09:45
1

MAKRON ODRŽAO ČAS KURTIJU: Zatražio nove izbore na Kosovu i primenu svih sporazuma

Neprijatan poziv primio je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti

Predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. On je od Kurtija zatražio primenu svih obaveza iz dijaloga, ali i što hitnije održavanje novih izbora na severu Kosova

O razgovoru predsednika Francuske i kosovskog premijera izvestilo je francusko predsedništvo. Navode da je Makron ukazao na „nepokolebljivu podršku Francuske nezavisnosti i evropskim integracijama Kosova“, prenosi KoSSev.

Makron je u razgovoru s kosovskim premijerom istakao svoju posvećenost dijalogu Beograda i Prištine i podršku evropskom posredovanju, te je pozvao na punu primenu sporazuma iz Brisela i Ohrida.

Makron je „pozvao na punu primenu sporazuma iz Brisela i Ohrida i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, kao i podršku evropskom posredovanju“, saopštila je Jelisejska palata povodom jučerašnjeg poziva francuskog predsednika Kurtiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAKRON ODRŽAO ČAS KURTIJU: Zatražio nove izbore na Kosovu i primenu svih sporazuma”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter