Izvor:
25.09.2017 u 17:26
0

MARKO ĐURIĆ O BUDUĆIM PREGOVORIMA U BRISELU: „Vreme je da se razgovara šta Srbi nakon pogroma i proterivanja mogu da dobiju!“ (VIDEO)

Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju bio je gost jutarnjeg programa Happy televizije.

Gostujući kod Marića, on je izrazio nadu u buduće pregovore s Prištinom.

Mi ne biramo na Kosovu predstavnike albanskog naroda. Meni je žao kad vidim ko ih predstavlja. To su bivši komadanti OVK, koji se bogate dok narod živi sve gore. Format razgovora je takav da je nebitno ko sedi na sastanku. Ali Vučić insistira na tome, da narod posle svega što je doživeo na Kosovu i u Krajini, sada je vreme da se razgovara šta Srbi nakon pogroma i proterivanja mogu da dobiju. Mi nastupamo sada sa jedne više moralne pozicije u odnosu na drugu stranu.

On je naglasio da je stanje na Kosovu mnogo gore nego pre rata:

-Znaju oni vrlo dobro šta su uradili, kao i međunarodna zajednica. Nakon sukoba i genocida koji je tamo izvršen, nije se vratilo mnogo ljudi. Evo jedan zanimljiv podatak – na ove izbore parlamentarne je izašlo 82 000 ljudi. Što znači da su tačne procene da u Prištini sada živi 180 000 ljudi. A ako znamo koliko ih je bilo pre, vidite kakva je to tektonska promena.

Đurić je predočio i stanovišta Alabanaca o stvaranju repubike Kosovo, ali je takođe optužio ranije vlasti da su iskorišćavali međunarodnu novčanu pomoć upućenu Kosovu:

-Ja mislim da Kosovo, lažnu državu niko ne želi. Srbi svakako to ne žele. Albanci žele Veliku Albaniju, ne republiku Kosovo. Tu republiku žele samo oni koji su je stvarali i neka politička klasa koja ima materijalnu korist! – kaže on, i dodaje:

-17 godina nakon što su preuzeli upravljanje poslovima, i nakon 63 milijarde koje je uložila međunarodna zajednica, to se nije ogledalo u životu ljudi tamo. Tragedija je u tome što kada je naša Vlada preuzela odgovornost, zatekli smo nedovršene zgrade, i zaključak je da su predhodne vlasti velikim delom to koristili kao bankomat.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter