Izvor:
10.02.2017 u 23:04
0

Merkel najavila novu politiku: ZA NEMAČKU SU BALKANCI GRAĐANI DRUGOG REDA!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vucic-merkel-01.jpg?m=1467622808
Odluka Nemačke Kancelarke Anlgele Merkel, da promeni kurs svoje politike i založi se za koncept “Evropa sa dve brzine”, mogao bi da ima dalekosežne posledice po evrointegracije Srbije i budućnost građana.

"Istorija je poslednjih godina pokazala da će EU postojati sa različitim brzinama, da neće svi učestvovati u istim stupnjevima integracije", nedavno je rekla Merkel novinarima posle samita EU na Malti.

To bi moglo da dovede i do raspada unije, ocenjuju nemački analitičari, jer krije opasnost od razilaženja interesa pojedinih država!

Dr Dušan Proroković analitičar, saradnik Instituta 4S iz Brisela i Centra za konzervativne studije iz Beograda, rekao je za HappyTV da je kasno za koncept “Evropa sa dve brzine” i da je to bilo moguće ostvariti do 2010. Ili 2011. godine. “Optimizam, koji je preovladavao u EU više nema. Prvi problem za taj koncept je opadanje podrške evrointegracijama. Drugi problem je isključivanje Rumunije, Bugarske, članica višegradske četvorke i Hrvatske iz prvobitne Evrope”, objasnio je on. Proroković je dodao da Rumuni i Hrvati ne bi prihvatili da budu u nekoj drugoj kategoriji evropskih zemalja. Ovaj analitičar tvrdi da je u proteklih pet godina Evropa izgubila svoju popularnost, a time Merkelova i Nemačka popularnost.

U ovom trenutku se Rusija nameće kao strateški saveznik, a šta će biti za dvadeset godina, niko ne može da zna”, zaključio je Uskoković.


U vremenu Bregzita, Trampa, krize sa evrom i migrantima, mnogi političari EU još samo slede parolu: glavno je da firma ostane čitava, pa makar to značilo i kraj ujedinjene Evrope. Neke zemlje poput Mađarske, neće da sarađuju oko osetljivih tema, poput raspodele izbeglica, navodi se u analizi DW (Dojče Velea), i konstatuje da je pred EU već sledeća kriza, ona u Grčkoj ili čak trgovinski rat sa SAD. Evropa sa "dve brzine" je pokušaj Angele Merkel – možda i poslednji – da spasi bar skelet Evropske unije, zaključuje DW u svojoj analizi.

Izvor: HappyTV

Foto: Twitter/market4justice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter