Izvor:
17.04.2019 u 08:41
0

MILOVAN DRECUN ZA HAPPYTV.RS UOČI SASTANKA U BERLINU: „Da bi bilo napretka, Priština mora prestati sa provokacijama…“ (VIDEO)

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun zaključio je za portal Happytv.rs da bi u Berlinu bilo napretka, ukoliko bi Priština prestala sa provokacijama, te je odgovorio na mnoge goruće teme.

29. Aprila u Berlinu, Francuska i Nemačka, predstaviće sporazum Beograda i Prištine. Treba li uopšte imati velika očekivanja od Berlinskog sustreta?

Još uvek ne možemo da znamo šta je to pripreljemljeno. Čuli smo izjave nekih nemačkih zvaničnika da će oni pokušati daresetuju dijalog između Beograda i Prištine, koji je već duže u zastoju. Navodno je pripremljen predlog konačnog rešenja. Mada, ja mislim da smo daleko od toga. Videćemo da li Nemačka i Francuska imaju iste stavove, po pitanju razgraničenja, po pitanju dvostrukok suvereniteta. Nemam neka očekivanja od Berlina, ali možda to bude dobra prilika da se pomerimo sa mrtve tačke. Da Priština ukine takse, itd – smatra on.

Govoreći o eventualnom razgraničenju, Drecun je rekao da je ta priča otvorena zahvaljujući korekciji stava Sjedinjenih Država.

Naveo je da su SAD pod administracijom Donalda Trampa shvatile da problem ne može da se reši tako što bi Srbiju naterali da prizna jednostranu nezavisnost Kosova, već da je potreban kompromis kako bi se drugačije modelirao status južne srpske pokrajine.

Ta ponuda, smatra Drecun, neće dugo biti na stolu.

Jasne su pozicije svih zemalja. Fransuska je čas protiv, čas nije. Nemačka je izrazito protiv, želela bi da nanese štetu. SAD još uvek smatraju da treba da se postigne kompromisno rešenje koje će biti u interesu obe strane. DA TRB DA SE što stoji u pismu Donalda Trampa. Još uvek je ta njihova ponuda na stolu. Ništa nisu uradili, ali imaju dovoljno moći da realizuju ukidanju takse – rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Šta je Drecun sve kazao možete čuti u snimku dostupnom ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter