Izvor:
23.10.2018 u 12:38
0

MIMISTAR ĐORĐEVIĆ PORUČIO: Od 1. januara Ministarstvo rada kontrolisaće budžete socijalnih ustanova!

BEOGRAD – Od 1. januara Ministarstvo rada kontrolisaće u potpunosti budžete centara za socijalni rad i ustanova socijalne zaštite, saopšteno je iz tog resora.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da će preciznom kontrolom svakog utrošenog dinara biti omogućeno da ta novca za te namene bude više i da izdvajanja budu veća u narednom periodu, ali i da građani vide da se novac troši transparentno.

Kako je objašnjeno, 209 ustanova socijalne zaštite – odnosno indirektnih korisnika budžeta, biće uključeno u Sistem izvršenja budžeta Srbije (ISIB), što znači da neće moći da troše novac kao do sada i da raspolažu njime preko svojih filijala, već će Ministarstvo u potpunosti kontrolisati trošenja, kako bi se sprečile zloupotrebe, ali i racionalno trošio novac u skladu sa potrebama.

– Ukidaju se podračuni, a sva plaćanja će se vršiti preko sistema. Neutrošena sredstva na kraju godine, sa podračuna za sopstvene prihode i podračuna za namenska sredstva, biće prebačena na odgovarajuće evidencione račune u okviru ISIB-a, a ta sredstva će ustanove moći da troše u narednoj godini. Neutrošena sredstva na kraju godine sa podračuna za redovno poslovanje, biće prebačena u budžet Srbije – naveo je Đorđević.

Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter