Izvor:
23.10.2018 u 12:31
0

PORUKA IZ AUSTRIJE UOČI MEĐUVLADINE KONFERENCIJE EU I SRBIJE: Otvaranje najmanje tri poglavlja 10. decembra!

Austrija kao predsedavajuća članica EU planira da 10. decembra bude održana deveta Međuvladina konferencija EU i Srbije, a portparol austrijskog predsedavanja kaže da se oni nadaju da će tada moći da se otvore najmanje tri nova poglavlja.

On je za Tanjug potvrdio da će 10. decembra u Briselu biti održana Međuvladina konferencija na kojoj će Srbija otvoriti nova poglavlja u svojim pristupnim pregovorima sa EU.

– Naš je plan da to bude 10. decembra i nadamo se da ćemo moći da otvorimo najmanje pri poglavlja – poručio je portparol austrijskog predsedavanja.

U radnim telima Saveta EU najdalje se odmaklo u radu na tri pregovaračka poglavlja: Poglavlju 9, koje se odnosi na finansijske usluge, Poglavlju 17 koje se bavi ekonomskom i monetarnom politikom i Poglavlju 18, što je statistika.

Srbija i Evropska Komisija su Savetu dostavile i pregovaračke pozicije za Poglavlja 2 koje se tiče slobode kretanja radnika i Poglavlje 4 o slobodi kretanja kapitala.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter