Izvor: Kurir.rs
22.09.2023 u 11:29
0

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević: „Srbijo, budi ponosna na Vučića!“

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević poručio je da Srbija treba da bude ponosna na obraćanje predsednika Republike Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN.
– Predsednik je još jednom potvrdio da ono što govori narodu u Srbiji kaže i u lice svim svetskim liderima. Stav Srbije uvek je bio da smo jasno opredeljeni za poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN. Predsesnik je bez imalo uvijanja podsetio da oni veliki i moćni koji se sada sa govornice u UN zalažu za poštovanje povelje UN ,a posebno poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, to čine samo kad njima odgovara. A kada je reč o Srbiji baš ti koji se sa ove govornice toliko glasno za to zalažu su bombardovali Srbiju bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, i isti ti  a pre svega najmocnije SAD su pre tačno 15 godina pogazili te principe priznajući nezavisnost separatista na delu teritorije Srbije – istakao je ministar Đorđe Milićević i dodao:
– Niko pre predsednika Vučića sa govornice UN nije imao hrabrosti da jasno i glasno najmoćnije svetske sile podseti da u poštovanju međunarodnog prava  ne možete menjati principe od slučaja do slučaja već uvek i zauvek imati isti princip ako zaista želite mir u svetu.
– Zbog svega  što je predsednik u svom obraćanju u UN rekao građani Srbije treba da budu ponosni. Predsednik je još jednom potvrdio našu želju da sarađujemo sa svim zemljama sveta na principima međusobnog poštovanja i uvažavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta – zaključio je ministar Đorđe Milićević.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter