Izvor: BSC Happy
17.07.2023 u 10:09
0

MINISTAR DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Srbija jeste mala zemlja, ali i kao takva ima veliki međunarodni ugled“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić bio je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji.

Ministar Ivica Dačić tokom svog gostovanja ovog jutra govorio je na raznovrsne aktulene teme.

Na današnji dan Socijalistička partija Srbije, na čijem je čelu Ivica Dačić slavi svoj jubilej, tačnije 33. rođendan, mi smo iskoristili ovu priliku i pre svega ministru čestitali rođendan i poželeli dalje uspehe.

DAČIĆ ZA HAPPY TV: „Ja sam ovde rođen, gde si ti rođen?“ – kako je šef srpske diplomatije odgovorio na provokacije ALBANCA u PRIZRENU

– To je tradicionalno naš dan partije, 17. jul je dan kada je održan prvi kongres. Kongres je bio 16. i 17. jula tako da 17. se uzima kao naš dan i sada nam je 33. rođendan. Sve je to relativno, u tom periodu je bilo bitno predstaviti se kao nov politički subjekat, ideja je bila da je to jedna nova partija, prošlo je to vreme, ali politički gledano naša partija je nastala iz Saveza komunista, iz radnog naroda. Partija je nastala 90tih, u vreme početka ratova u Jugoslaviji koji su postavljali velika pitanja kako se ponašati u tom periodu. Posle 30 godina neke teme su i dalje aktuelne i to nisu bili samo problemi tog vremena, već problemi koji postoje decenijama pa čak i vekovima. Dolazi neko novo vreme, mi sada imamo nove ljude u partiji koji ne znaju za te probleme, ne znaju kako je to bilo 90tih, i bilo bi lepo objasniti im šta je sve i kako bilo tada, rekao je ministar Dačić.

Socijalistička partija Srbije danas će svečanom sednicom Glavnog odbora u Beogradu obeležiti 33 godine od osnivanja na kojoj će se obratiti upravo predsednik partije Ivica Dačić.

Kakva je Srbija zemlja, šta treba menjati, da li smo u tolikom problemu koliko nekada pomislimo da jesmo, upitan je ministar.

– Ja sam obišao sigurno više od 100 zemalja, mogu da vam kažem da je Srbija najbolja, to svi znaju. Čak i oni koji odu u inostranstvo uvek to ističu, da nema nigde bolje nego kao kod nas. Možda čak mogu da kažem i da smo najbolji, u političkom smislu, od protokola državnog, do ljudi koji se nalaze na funkcijama, vidite koliki su naši kapaciteti i sposobnosti, koliko smo zapravo daleko odmakli. Šta nam fali? Fali nam to što nismo dovoljno velika zemlja u smislu površine i broja stavnovnika, ali i ovako mala zemlja ima značajan međunarodni ugled. Tome u prilog govori i to što ćemo biti organizatori EXPO27, mi smo pobedili u svakom krugu glasanja, naglasio je ministar Dačić.

Dačić je kratko komentarisao i odnose sa Crnom Gorom.

– U Crnoj Gori na Srbe gledaju kao na remetilački faktor, oni na njih tamo gledaju kao na opoziciju, pa zar to znači da će zbog toga njihova prava biti ugrožena. Mi moramo da brinemo o našem narodu koji tamo živi, kao što i oni treba da brinu o Crnogorcima koji žive kod nas, ali oni ne treba da brinu kada je reč o tome. Mi sada imamo u ministarstvu ozbiljne zadatke, zbog raznih situacija koje su nas zadesile, kazao je Dačić.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter