Izvor: tanjug
19.07.2022 u 13:03
0

MINISTAR MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE: Put Novi Pazar – Tutin gotov u septembru (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na putu Novi Pazar – Tutin i najavio da će sve biti gotovo tokom septembra.

„OVO JE DOKAZ DA SE NEKE STVARI NISU MNOGO PROMENILE OD 1941.“ Momirović ističe da je cela Srbija uz predsednika Vučića

Momirović je istakao da je izuzetno zadovoljan onim što je urađeno do sada i zahvalio izvođaču turskoj kompaniji Tašjapi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodao je da je neznatno kašnjenje prouzrokovano jako lošim stanjem puta, koji nije rekonstruisan više od 40 godina.

– Znate, kada ne ulažete u rehabilitaciju decenijama, kada započnete otvorite veliki broj problema, tome dodajem i kovid. Ja mislim da ovo nije strašno, jer govorimo o dva meseca zakašnjenja i ne znam da li će otvaranje biti 1. ili 15. septembra, i to nije toliko bitno. Svako ko prođe ovde vidi da je ovaj put praktično zavrsen i pitanje je protokolarno da li će biti zvanično završen 1, 10. ili 15. septembra – rekao je Momirović.

tanjug mgsi djordje krstic tanjug mgsi djordje krsticMinistar je istakao da je važno da radovi nisu prekidani i da sada ne staju širom Srbije, bez obzira na okolnosti, kao što je rat u Evropi.

– Važno je da se ne povlačimo iz nijedne investicije, da ni jedan projekat nije stao u ovim okolnostima na teritoriji cele države, sada, kada u Evropi imamo rat. Mi danas gradimo 10 autoputeva i brzih saobraćajnica i nećemo stati dok ne završimo ovu saobraćajnicu, dok ne završimo auto-put koji spaja Požegu i Dugu Poljanu. To će biti najveća promena i za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Arilje i Ivanjicu – rekao je ministar.

Momirović je dodao da je potpisan ugovor za rehabilitaciju puta od Raške do Novog Pazara, u vrednosti od 1,6 milijardi dinara, i da je planirano da radovi počnu za mesec dana.

To je još jedan veliki projekat koji će pomoći da se Novi Pazar kvalitetnije poveže sa Raškom, Kraljevom i ostatkom Srbije, zaključio je Momirović.

 tanjug mgsi djordje krsticRadovi na deonici Novi Pazar – Tutin, u dužini od 20,5 km, počeli su 3. juna 2020.

Projekat obuhvata rekonstrukciju i dogradnju sa izgradnjom mosta preko Sebecevske reke na teritoriji grada Novog Pazara, ukupne dužine 20,5 km, sa dve kolovozne trake, na nadmorskoj 
visini od 546 do 923 metara.

Reč je o važnoj regionalnoj saobraćajnici za više od 135.000 stanovnika Novog Pazara i Tutina, koji će dobiti kvalitetniji i bezbedniji put.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter