Izvor: HappyBSC/Tanjug
10.07.2022 u 09:44
0

MINISTAR SELAKOVIĆ NE KRIJE DRAMATIČNU SITUACIJU: „Pod neverovatno velikim smo pritiskom, ali se naša politika se ne menja!“

Ministar spoljnih poslova Srbije – Nikola Selaković izjavio je jutros da se Srbija nalazi pod „neverovatno velikim“ pritiscima, da je situacija „neverovatno teška“, ali da naša politika ostaje jasna i principijalna i da niko ne treba da gaji bilo kakvu sumnju da li ćemo ostati na kursu odbrane nacionalnih interesa, naročito kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

– Pritisci idu dotle da ne samo da važni zvaničnici svetskih sila i diplomatski predstavnici nego i sekretarice u amabasadama pokušavaju da vrše pritisak i da se mešaju u našu poziciju. A ona je jasna i principijelna, jer mi smo na stanovištu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine kao međunarodno priznate države, članice Ujedinjenih nacija, a sa druge strane smo osudili oružani pristup trazenju rešenja – rekao je Selaković.

Svečano je otvorena Ambasada Srbije u Gani, ministar Selaković poručio je da će ona doprineti razvoju bilateralnih odnosa dve zemlje!

Istakao je da će Srbija zadržati svoj evropski put i reformski kurs, čuvati svoja svoja prijateljstva i svoje nacionalne i državne interese.

– Naše je da nastavimo da reformišemo svoje društvo ali, neka niko ne gaji sumnju da li ćemo braniti svoje interese naročito kada je reč o Kosovu i Metohiji – naglasio je ministar Selaković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dodao je da je, kada je reč o pregovorima sa Prištinom, Srbija pokazala posvećenost dijalogu i da je na srpskim predstavnicima da i nadalje pokazuju dobru volju za dijalog i da se bore za zaštitu našeg naroda na KiM.

Ističe da u Beogradu pregovarački sto i sedanje za njega nikada nisu dovođeni u pitanje.

– Ako je neko pokazao posvećenost dijalogu, pokazali smo mi i predsednik Vučić. Samo je veoma važno da znate o čemu se razgovara kada sednete za sto i da znate ima li smisla razgovarati ili odlazite da vas neko vređa, ponižava i da zloupotrebljava činjenicu da ste se sreli – navodi Selaković.

Kaže da je na predstavnicima Beograda da pokazuju svoju posvećenost dijalogu i dobru volju i da se bore za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Naglašava da je politika povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova živa i aktivna.

– Priština je prekršila dogovor i pokrenula mehanizam za učlanjenje u učlanjenje u Savet Evrope i onda i mi ne sedimo skrštenih ruku. Borićemo se i da bude vesti u tom smislu – rekao je Nikola Selaković.

Istakao je da je veoma važno što je pre dva dana Srbija u Gani otvorila svoju ambasadu i naveo da se u Akri nalazi sedište Sporazuma za slobodnu trgovinu u Africi.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy       muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter