Izvor:
19.01.2018 u 01:19
0

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Priština ne želi da pronađe i kazni ubice Olivera Ivanovića!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je večeras da Priština odbija saradnju u istrazi sa organima Srbije, sa ciljem da oteža i spreči otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića. Stefanović je rekao da je reakcija Ramuša Haradinaja i ministra pravde u Prištini, kojom se odbija učešce istražnih organa Srbije u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, potpuno neprihvatljiva:

– Takva reakcija ključnih prištinskih institucija jasno ukazuje da tu nema želje da se ubice pronađu i kazne, niti da se istraga profesionalno obavi – rekao je ministar Stefanović i dodao da bi, u suprotnom istraga morala da uključi sve istražne organe koji mogu da pomognu da se dođe do počinilaca i organizatora Ivanovićevog ubistva.

– Očigledna je namera da se pažnja javnosti usmerava u pogrešnom pravcu i da se oteža i spreči otkrivanje pravih motiva za ovo ubistvo, kao i svih onih koji su odgovorni – uveren je Stefanović.

On je naveo da smo, i pored svih zahteva Euleksu i UNMIK-u da uključi istražne organe Srbije u istragu, do sada ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor tih međunarodnih institucija. Dodao je da posebno zabrinjava do sada nezabeležena praksa da Euleks ne uzima aktivnije učešće u istražnom procesu ovako teškog krivičnog dela.

– Srbija i dalje insistira da njeno tužilaštvo, policija i drugi državni organi budu deo istrage, jer smatramo da se samo tako moze doći do potpune istine i sprečiti da počinioci i njihovi nalogodavci ostanu nekažnjeni – poručio je Stefanovic.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/NUNS1994

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter