Izvor:
27.04.2023 u 09:58
0

Ministar Vučević u „Dobro jutro Srbijo“ na Happy TV: „NE POSTOJI OKUPACIJA KOJE SE NISMO OSLOBODILI“

Gost najglednijeg jutra u Srbiji bio je ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević. 

On je govorio o prikazu vojne moći Srbije „Granit 2023“, spremnosti Vojske Srbije, izborima na KiM, stanju u regionu i međunarodnoj poziciji Srbije.

 – Ministar Miloš Vučević je rekao kako je u Batajnici pokazano jedinstvo vojske i porodice –

– Videli ste nekoliko desetina hiljada posetilaca, to je bio porodičan dan. Slikali su se sa našom vojskom. Fnatastičan odnos i refleksija naroda na prikaz sposobnosti Vojske Srbije. Vrhovni komandant Aleksandar Vučić je dao povoljnu ocenu. Čeka nas za mesec dana, malo ćemo pucati, malo vežbe, čeka nas vrlo dinamičan kraj maja, ovo nisu makete, nego igračke, ovo je oružje za ne daj Bože. Ovo funkcioniše što smo pokazali – kaže Vučević.

 – On je dodao da Vojska Srbije nije sve pokazala – 

Zadržali smo se oko dronova, bespilotnih letilica, najveća je CH-95 iz Kine, još ga niko nije video – rekao je ministar.

 – Vučević je rekao kako postoje crvene linije za Beograd, preko kojih se ne može – 

– Postoje crvene linije za Srbiju, nećemo dozvoliti novi „Bljesak“ ili „Oluju“. Srbija je ćutala kada je bio pogrom, osim što je iskazala žaljenje. Danas je drugačije, ne želimo da  ijedan vojnik bude ranjen, da strada, mi znamo da na Kosovu, te njihove snage je nepristojno porediti sa našim snagama. Tamo je prisutan NATO pakt, a okruženje je NATO okruženje. Poruka svima je da je Vojska Srbije spremna da čuva nezavisnost naše države, mi ulažemo u mir, sve smo bolje opremljeni, mi nismo laka meta. Ovo nije rezultat nekih par meseci, ovo je plod rada cele decenije – smatra ministar.

 – On je govorio i o poteškoćama u nabavci naoružanja – 

– Imate ogromnu količinu naoružanja koje se šalju u Ukrajinu, poružbine su zakazane, sa istoka je mnogo teško nabaviti, neki čak pitaju šta će vama to, ili cene lete u nebesa. Vidite i sami da se snalazimo. Dobar deo ovoga što samo prikazali porizvedeno je u Srbiji. Dobar deo proizvodi naša namenska industrija. Fabrike namenske industrije su bile meta NATO avijacije, ne samo objekti nego i civilni objekti, stradala je cela država, ovo je danas druga vojska, opremljenija, imamo još mnogo toga da radimo, na ponos svih građan Srbije, napredak je vidljiv – rekao je Vučević.

– Što se tiče izjava u regionu, naročito izjava ministra odbrane BiH o Srbiji, ministar smatra da je takva retorika neodgovorna – 

– Mislim da svi moraju biti mnogo odgovorniji povodom svojih izjava. Neće Sandžak spojiti sa Sarajevom – kaže on.

 – Naš gost je rekao kako je danas nemoguće ostati vojno neutralan, ali da Beograd odoleva – 

Neće niko da čuje da ste vojno neutralno, ovo je vreme svrstavanja, imate dva bloka, morate se opredeliti, dođe vam ambasadorka Švedske, „smo 200 godina bili neutralni, morate i vi da se opredelite. Nema aplauza za to, iritira ih. Nećemo nikome ničice da padamo na kolena, ne uvažavaju se žrtve, mi nemamo isti ambijent kao Švedska i Finska, nemaju ubijenu decu – kaže Vučević.

 – O susedima i njihovoj bezbedonosnoj politici ministar kaže da sa tim nemamo problem, ali da ne smeju da se mešaju u našu unutrašnju politiku – 

– Nemmo probem sa njihovom odlukom da budu u NATO paktu, mi imamo problem kada te države glasaju da nam se oduzme deo naše teritorije i još nas ubeđuju da je to dobro za nas i dodaje za izbore na KiM: „Kontejner izbori. Valjda, za to su nagrađeni, za hapšenje, proterivanje, pristisak na Srbe dobili su viznu liberalizaciju, ovo je zaista neviđeno da se prvi put u Savet Evrope prima teritorija koja nije članica UN. Za nas je to jasna poruka i popuka, dobro je da je predsednik na sednici vlade rekao da vlada treba da vodi međunarodnu politiku u skladu kako se te zemlje odnose sa nama. Suštinski sete glasali za prijem Kosova (Ukrajina), hvala komšijama, brzo se zaborave vakcine, ekonomija, nikad se ne zna kome će Srbija trebati. Naš narod je de fatko pod okupacijom na KiM. Ne postoji okupacija koje se nismo oslobodili – zaključuje ministar Vučević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter