Izvor: Tanjug
27.04.2023 u 08:13
1

U ODBRANI SRPSKIH INTERESA: Dačić danas na SB UN sa Nebenzjom

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, danas, drugog dana posete SAD, učestvovaće na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti razmatrani novi šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK).

Dačić će se nakon sednice sastati i sa Vasilijem Nebenzijom, stalnim predstanvikom Ruske Federacije u UN. Rusija je 1. aprila preuzela predsedavanje Savetu bezbednosti UN na mesec dana.

„SPREMNI SMO, KREĆEMO NA RUSIJU“: Komandant NATO poručio svetu

Prvog dana posete Njujorku, ministar Dačić se sastao sa ambasadorkom Lindom Tomas Grinfild, stalnom predstavnicom SAD pri UN.

Tom prilikom, Dačić je istakao da je za Srbiju rad UNMIK-a u svom punom kapacitetu od velike važnosti, s obzirom na delikatnost trenutne situacije u srpskoj južnoj pokrajini.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Dačić je ponovio da će Srbija zadržati konstruktivan stav u vezi sa evropskim predlogom i implementacijom akcionog plana u cilju dalje normalizacije odnosa sa Prištinom, ali je ponovio da za Srbiju postoje crvene linije od kojih neće odustati, kao što je to prethonih meseci isticao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ambasadorka Tomas-Grinfild pozvala je na implementaciju sporazuma koji su Beograd i Priština postigli u Ohridu i istakla da će SAD i dalje biti aktivno angažovane u davanju podrške Srbiji i tzv. Kosovu dok implementiraju svoje obaveze u cilju postizanja predvidljivih i mirnih odnosa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “U ODBRANI SRPSKIH INTERESA: Dačić danas na SB UN sa Nebenzjom”

  1. Pitajte gospodine Dacicu SBUN da li su osudili neleglano bombardovanje Srbije , i ne samo nelegano bez njihove saglasnosti bombardovanje vec i bombardovanje sa osiromasenim uranijumom , da li se sada, mozda kojim slucajem , pripremaju da osude upotrebu u Ukrajini Englesku posiljku sa osiromasenim uranijumom . Sta su pozitivno uradili do sada , ko sve tamo prima platu za dzaba , ako su nemocni neka kazu nemocni smo da se osnuje nesto drugo sto bi vrsilo posao za sta su stvoreni da postoje .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter