Izvor:
10.04.2017 u 16:54
0

Ministarka Mihailović najavila: POČELA GRADNJA VRTIĆA U SREBRENICI KOJI FINANSIRA VLADA!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku gradnje vrtića u Srebrenici, koja se finansira donacijom Srbije.

Vrtić će biti završen u septembru i moći će da primi 150 mališana, rekla je Mihajlović koja je kamen temeljac položila zajedno sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i rezidentnom koordinatorkom UN u BiH i rezidentnom predstavnicom UNDP BiH i Sezin Sinanoglu.

Gradimo zajedno za budućnost Srebrenice, poručila je Mihajlović.

"Deca su najvažniji resurs svake države, grada i mesta. Deca Srebrenice su danas najvažniji resurs same Srebrenice. Zajedno smo postavili kamen temeljac koji treba da bude temelj ne samo ovog obdaništa već i temelj naše buduće saradnje", navela je ona.

Istovremeno je počela i rekonstrukcija regionalnog puta R-453 u Srebrenici.

Reč je o projektima koji se finansiraju donacijom Vlade Srbije.

Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije 11. novembra 2015. donela Zaključak o finansijskoj pomoći opštini Srebrenica i od ukupne vrednosti od pet miliona evra, od čega je dva miliona evra uplaćeno kao direktna budžetska pomoć, a tri miliona evra je predviđeno za zajedničke infrastrukturne projekte u toj opštini.

Vrednost gradnje vrtića je nešto više od 804.00 evra, a izvođač radova je Keso promet Zvornik.

Rok za završetak radova je 15. septembra i taj objekat će biti površine 1.711 metara kvadratnih.

Izvor: Tanjug
Foto Twitter/rs_sputnik, Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter