Izvor: Tanjug
27.08.2021 u 17:22
0

Ministarstvo za zaštitu životne sredine daje 75 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija

Ministarstvo za zaštitu životne sredine potpisalo je danas ugovore sa 43 lokalne samouprave, za koje je izdvojeno 75 miliona dinara, za projekte uklanjanja smetlišta i divljih deponija sa njihovih teritorija.

VAŽNO: 

MINISTAR KRKOBABIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Puna podrška predsednika da svi dobiju krov nad glavom i da naselimo nenaseljene predele!

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Paradoksalno je da Todosijević bude osuđen zato što je rekao istinu o Račku!

GORUĆA TEMA U “ DOBRO JUTRO SRBIJO“: Šta propagira lažna elita u Srbiji! Koja je dužnost pravih umetnika!

DANAS U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Šanse i pogodnosti malih proizvođača hrane u Srbiji! (15.00 sati) Happy TV

Te lokalne samouprave pobedile su na konkursu koje je raspisalo Ministarstvo, a ministarka Irena Vujović rekla je da su opštine kandidovale one deponije koje su bile najvidljivije i koje su najviše smetale građanima.

Vujović kaže da, prema procenama, u Srbiji postoji oko 3.500 divljih deponija, a da će u septembru biti uklonjeno njih 500, što je, smatra, veliki uspeh.

Međutim, ona je naglasila da treba podići svest građana da neodgovorno i nepravilno odlaganja otpada utiče na sve vrste zagađenja i da ne smemo dopustiti da stalno čistimo iste lokacije.

„Zamolila sam jedinice lokalne samouprave da kontrolišu te lokacije nakon čishenja i ovog puta država će biti mnogo strožija u kažnjavanju prestupnika.Bez jake kontrole ne možemo sve lokacije staviti pod kontrolu i očistiti. Izuzetno je važno da inspekcija radi svoj posao na terenu i da kažnjava“, poručila je Vujović.

Ona je dodala da će, radi bolje zaštite očišćenih lokacija, lokalne samouprave moći da trebuju kamere za te lokacije koje koje će im obezbediti Ministarstvo.

Vujović je najavila da će se Ministarstvo truditi da i sledeće godine izdvoji sredstva za čišćenje divljih deponija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter