Izvor: Informer
11.10.2023 u 15:31
0

MMF I SB PREPOZNALE REZULTATE SRBIJE! MINISTAR MALI OBRADOVAO NACIJU

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je imao odlične sastanke sa visokim zvaničnicima MMF i Svetske banke, u okviru učešća na Godišnjoj skupštini tih međunarodnih finansijskih institucija, kao i da im je predstavio sve rezultate naše zemlje u prethodnom periodu i da su ih MMF i SB prepoznale.

Mali je, posle sastanaka sa zamenikom direktora MMF Bo Lijem i potpredsednicom SB Antonelom Basani, rekao Tanjugu da je skup u Marakešu najvažniji događaj kada su svetske finansije u pitanju.

„Bilo je veoma važno da se mi pojavimo ovde, s obzirom da svaka institucija u svetu koja nešto znači u oblasti finansija je ovde i da predstavimo ono što je Srbija uradila u prethodnom periodu i ono što radimo trenutno i planove  šta ćemo da uradimo kada je naša ekonomija i privreda u pitanju“, rekao je ministar Mali.

Istakao je da je imao sjajan razgovor sa potpredsednikom MMF Bo Lijem, na kome je predstavio šta smo sve mi kroz saradnju sa MMF uspeli da uradimo.

„Ogromne su reforme za nama, imamo i dalje važeći stendbaj aranžman sa MMF i već naredni četvrtak će misija MMF doći u Beograd i ostaće dve nedelje da vidimo šta smo sve uradili po pitanju ciljeva koje smo definisali, i koji nam je plan za dalje“, rekao je Mali.

„Razgovali smo i oko toga šta se dešava u globalnoj ekonomiji i koji su izazovi sa kojima se ceo svet suočava, kao i o ovoj krizi oko Izraela i pojasa Gaze, kao i o konfliktu u Ukrajini, energetskoj  krizi. Neki zaključak je da je postalo normalno da se neke nove krize dešavaju iz dana u dan i da je zato veoma važno da gradimo stabilnu ekonomiju, da nam ekonomija raste, da povećavamo plate i penzije, da ne zaustavljemo nijednu investiciju kada su u pitanju autoputevi, škole, bolnice, brze pruge“, istakao je Mali.

Naveo je da je upravo to ono što je Srbija uradila, kroz povećanje plata i penezija u realnom iznosu.
Uspeli smo da sačuvamo dohodak građana Srbije i to MMF prepoznaje, što je za nas veoma važno, naglasio je Mali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter