Izvor: BSC happy portal
12.04.2023 u 13:59
1

DOBRE VESTI IZ PEKINGA: Momirović potpisao Memorandum o razumevanju čime formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine!

Ministar Momirović je takođe i napomenuo da je jedan od glavnih zadataka u narednom periodu realizacija Sporazuma o slobodnoj trgovini čime će naše kompanije dobiti nove šanse na tržištu Kine, a sa druge strane i kineske kompanije napraviće još veće uspehe u Srbiji.

Ministar Momirović u Pekingu potpisao Memorandum o razumevanju čime formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine.

DANAS SASTANAK MINISTARA IZ REDOVA SNS SA VUČIĆEM: Potvrdio Tomislav Momirović

Peking, 12. april – Ekonomski odnosi između Srbije i NR Kine su na izuzetno visokom nivou, a Srbija je važan strateški partner Kine na Zapadnom Balkanu, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas, u Pekingu, sa ministrom trgovine NR Kine Vang Ventaom potpisao Memorandum o razumevanju kojim i formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine.

Ministarstvo

 

„Ovo je još jedan korak, veliki korak, kako bi dodatno ojačali našu ekonomiju“, rekao je ministar Momirović i dodao da je pre deset godina izvoz u NR Kinu iznosio 6 miliona dolara, a prošle godine iznosio je 1,3 milijarde dolara što potvrđuje činjenicu da smo zajedničkim snagama napravili ogroman uspeh i dodatno uspeli da razvijemo naše ekonomske odnose.

„Očekujemo sledeće godine, kada ovaj sporazum stupi na snagu, da će naš izvoz premašiti iznos od dve milijarde dolara što će biti pravi uspeh“, zaključio je ministar Momirović.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju kojim i formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine, ministar trgovine Tomislav Momirović ujedno je i završio trodnevnu posetu NR Kini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DOBRE VESTI IZ PEKINGA: Momirović potpisao Memorandum o razumevanju čime formalno započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter