Izvor: TANJUG
30.09.2023 u 14:24
0

„MORAMO DA SAČUVAMO NACIONALNO JEDINSTVO“: Dačić i Vučević na Saboru SNSD-a u Doboju

U Doboju se danas održava Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na kome će biti izabran predsednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke, a ovom skupu kao gosti prisustvuju predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, prenosi RTRS.

HAPPYBSC

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je na današnjem sedmom Saboru SNSD-a u Doboju da Srbija i njegova partija čvrsto stoje iza Republike Srpske i njenog predsednika Milorada Dodika i naglasio da Srpska nikome nije poklonjena i da je nastala na borbi srpskog naroda i žrtvama koje je podnela.

PAVIĆEVIĆ: Šanse da Spajić do isteka roka sastavi Vladu CG samo teoretske

„I danas smo suočeni sa raznim slučajevima revizije istorije i vi ste ovde suočeni sa problemom osporovanja postojanja Republike Srpske. Mnogi danas govore da su problem Srbi u BiH i u Republici Srpskoj ali – ne, problem je ako se ne poštuje Dejtonski sporazum i ravnopravnost sva tri naroda – i srpskog i hrvatskog i bošnjačkog, i oba entiteta – i Republike Srpske i muslimansko-hrvatske federacije“, rekao je Dačić.

Baš sve što nam se dešava je alarm i poziv da se okupimo, ne da mislimo isto, već da postoji zajednički meritum u očuvanju nacionalnog jedinstva – poručio je Vučević, ukazavši na aktuelne događaje na Kosovu i Metohiji.

Mi imamo problem da trebamo nekome da se pravdamo zašto Srbija ne želi da prihvati teritorijalni integritet Kosova, a niko se ne pita kako je i zašto narušen teritorijalni integritet Srbije. Zato je Srbija čvrsta u svojim stavovima, jer brani sebe, i svako od nas je deo tog prostora. Ja sam rođen na Kosovu i vi ste ovde rođeni u Srpskoj i ne tražimo mi tuđe, mi branimo naše – poručio je Dačić.

HAPPYBSC

On je istakao da je BiH nastala u Dejtonu, za to je garant i Republika Srbija i „zato niko ne sme da dira Republiku Srpsku po Dejtonskom sporazumu“. Dačić je poručio da svi narodi u BiH treba da traže zajedničke imenitelje zajedničkog života da živimo u miru koliko god možemo. Dačić je ocenio da međunarodni pritisci treba da budu usmereni prema onima koji žele unitarnu BiH, što, kako je naveo, neće moći.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je tokom obraćanja da SNSD ne odustaje svojih ciljeva.

HAPPYBSC

– Mi smo najmoćnija stranka srpskog naroda u Srpskoj i BiH – naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, SNSD je vratio dostojanstvo Republi Srpskoj i učinio ekonomiju stabilnom, a želi da nastavi tako da radi i u narednom periodu.

Predsednik SNS-a Miloš Vučević uputio je apel za solidarnost i slogu u složenim okolnostima po male narode i izazovima na ovom području, kao i na Balkanu i u svetu, ukazavši na potrebu donošenja mudrih odluka u periodu kada su aktuelni dupli aršini u primeni međunarodnog prava nad malim narodima.

 Saboru SNSD-a u Doboju prisustvuje više od 2.000 gostiju, simpatizera stranke i drugih visokih zvanica iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Rusije, Mađarske, Rumunije. Ovom skupu prisustvuju i ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov, kao i ambasador NR Kine Đi Ping.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter