Izvor: KOSOVO -ONLINE
30.09.2023 u 13:37
2

BORELJ: Evropska unija zabrinuta zbog raspoređivanja srpske vojske pored administrativne linije

Visoki predstvanik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj kaže da je Evropska unija (EU) veoma zabrinuta jačanjem prisustva vojske Srbije duž administrativne linije sa Kosovom, prenosi Radio slobodna Evropa.

Raspoređivanje vojske duž Administrativne pogranične linije (sa Kosovom) je veoma zabrinjavajuće i mora se odmah zaustaviti. Nema mesta na evropskom kontinentu za jačanje naoružanja i bezbednosnih snaga. Snage treba da se povuku – izjavio je Borelj grupi novinara iz međunarodnih medija.

On je potvrdio da je u redovnom kontaktu sa partnerima i saveznicima, uključujući i Sjedinjene Američke Države (SAD), te razgovaraju o trenutnoj situaciji na severu Kosova koja pre svega zahteva deeskalaciju i stabilizaciju bezbednosne situacije.

NE MOŽE SE NA KOSOVO I METOHIJU: Jarinje i Brnjak zatvoreni već sedmi dan

Prošlonedeljno otkrivanje oružja i vojne opreme je veoma ozbiljno – ocenio je Borelj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je juče novinarima da je razgovarao sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, sa kojim se saglasio da je potrebna deeskalacija na Kosovu, ali ne i u vezi akcije kosovske policije na severu Kosova.

Rekao je da je negirao neistine koje govore o najvišem stepenu borbene gotovosti srpske vojske, naglasivši da tako nešto nije potpisao. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “BORELJ: Evropska unija zabrinuta zbog raspoređivanja srpske vojske pored administrativne linije”

  1. Evo ti ga Borelj ,pre istrage zna sve šta se desili i Srbi su krivi.yTog ološa raspadom treba primiti samo na granici i tamo s njim razgovarali, šta ga dovoditi u Beograd ,dočekuje ga u Bujanovac yMedvedji Kosovskoj MITROVICI ili na granici sa EU.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter