Izvor: novosti
26.10.2022 u 11:28
0

NASTAVAK POSEBNE SEDNICE O FORMIRANJU VLADE: Glasanje najkasnije u četvrtak (VIDEO)

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas posebnu sednicu, na čijem je dnevnom redu izbor nove vlade Srbije.

Jovanov: Krenuo je uspon Srbije

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Milenko Jovanov kaže da je za njih najvažnije da ova vlada bude vlada kontinuiteta.

– Ključne dve reči su: nezavisnost i samostalnost – kazao je on.

Kaže da smo pre 2012. godine videli kako se sve sruši kao kula od karata kada se ne vodi samostalna politika. Kaže da će biti najveći napad na samostalnost i nezavisnost Srbije, a napada će biti i iznutra. Kao primer je naveo to što su vlade pre 2012. godine formirali strani ambasadori i tajkuni.

– Mi nemamo više mogućnosti da izdržimo propuštene šanse. Krenuo je uspon Srbije i taj uspon ne sme da se zaustavi – kazao je on i istakao važnost uloge predsednika Srbije Aleksadra Vučića u tom procesu.

Jovanov tvrdi da je poštovanje međunarodnog javnog prava jedina odbrana našeg teritorijalnog inegriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji.

Snežana Paunović o Kancelariji za Kosovo i Metohiju

Snežana Paunović iz SPS-a ukazala je na važnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Istakla je da očekuje da će Ivica Dačić kao novi šef diplomatije uspeti da izdejstvuje nova povlačenja priznanja lažne države Kosovo.

Verifikovani mandati poslanicima koji će zameniti buduće ministre

Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja Narodne Skupštine usvojio je na današnjoj sednici odluku Republičke izborne komisije i verifikovao mandate novim poslanicima, a neki od njih će u poslaničkim klupama zameniti buduće ministre.

Novi predstavnici naroda u Narodnoj skupštini biće Marija Todorović, Ivana Popović, Milan Glušac, Borisav Kovačević, Nenad Mitrović, Dragovan Milinković, Vesna Ivković, Antonela Jelić, radovan Arežina, Sanja Miladinović, Mirko Ostrogorac, kao i Branko Vukajlović.  Novoizabrani poslanici položili su zakletvu pred Skupštinom Srbije.



Ana Brnabić predstavila svoj ekspoze

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić je u utorak predstavila svoj ekspoze napisan na 76 stranica podeljenih u nekoliko celina, nakon čega je predložila novi kabinet, koji će pored premijerke imati još 28 ministara – od kojih su trojica bez portfelja.

Glasanje se očekuje najkasnije u četvrtak.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter