Izvor:
04.10.2016 u 17:37
0

NASTAVAK SUĐENJA NASERU ORIĆU U BIH: Svedok tužilaštva ipak podoban

U nastavku sudenja Naseru Oriću ratnom komandatu Srebrenice kojeg Tužilaštvo BiH tereti za ratni zločin na području ove opštine u julu 1992., danas su svedocili veštaci medicinske struke koji su posvedočili a svedok Ibran Mustafić ne boluje od duševnog poremećaja i da je sposoban da svedoči.

Mustafić je pre tri meseca svedočio u ovom predmetu, ali je izbačen iz sudnice zbog nepoštovanja ove pravosudne institucije.

Nakon toga je izdata naredba da se izvrši veštačenje njegovog zdravstvenog stanja kako bi se utvrdilo da li je sposoban za svedocenje u ovom procesu.

Danas su svoje mišljenje dali neuropsihijatri Amra Bravo-Mehmedbašić i Danilo Mihajlovic koji su kazali da su nakon detaljnog pregleda Mustafića doneli nalaz i mišljenje o njegovom stanju te utvrdili da on ne boluje od duševnog poremećaja, da ne pokazuje znakove PTSP-a te da je sposoban da svedoči na Sudu BiH.

Inace, veštačenje Mustafića je urađeno na Psihijatrijskoj klinici na Sokocu.

" Mustafić ima nekih simptoma, ali nismo našli simtome duševnog poremecaja", rekla je Bravo-Mehmedbašić.

Odbrana Orića ranije je predala dokumentaciju da je Mustafić trajno poremecena licnost, ali su veštaci tada izjavili da su veštačili dokumentaciju iz 2012. i 2013. i da nisu imali dokumente iz 1995., 1996. godine i nadalje.

Orićeva advokatica Lejla Čović pitala je veštake da li im je poznato da je na osnovu medicinske dokumentacije Mustafiću uspostavljen PTSP i da mu je odredena 100 postotna invalidnost.

"Mi ne negiramo da je ranije imao PTSP, a sada ga nema", rekla je ona.

Sudsko veće uvažilo je danas veštačebhe i na predlog tužioca Miroslava Janjića za naredno ročište pozvala Mustafica za svedoka.

Čovićeva je za Avaz rekla da će odbrana Orića podneti krivičnu prijavu protiv Mustafića zbog činjenice da je na osnovu tvrdnji da boluje od PTSP u ovih nekoliko godina zaradio pravne povlatice od države poput penzije, stana i drugih povoljnosti.

"To znači da je on lagao, ako je danas utvrđeno da ne boluje od PTSP-a", rekla je ona.

Tanjug
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter