Izvor: Tanjug
13.02.2023 u 16:19
0

„NATO PODRŽAVA FRANCUSKO-NEMAČKI PLAN“ Kolomina naglasio da je Alijansa zadovoljna saradnjom sa Srbijom

Kolomina istakao da je sa srpskim vlastima razgovarao o situaciji u regionu, prvenstveno o dijalogu između Beograda i Prištine.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO Havijer Kolomina izjavio je danas nakon razgovora sa srpskim vlastima da su u Alijansi “zadovoljni saradnjom sa Srbijom, i to pogotovo političkim dijalogom i praktičnom saradnjom“.

– Najviše smo zadovoljni kada je reč o vojnoj saradnji, zadovoljni smo operativnošću vaših snaga i činjenicom da su veoma profesionalne – rekao Kolomina.

On je istakao da je sa vlastima razgovarao o situaciji u regionu, prvenstveno o dijalogu između Beograda i Prištine.

– Znamo da je na stolu francusko-nemački plan i NATO podržava napore EU u tom smislu. Preneo sam vašem predsedniku i šefu diplomatije Dačiću poruku da će NATO podržati taj plan, i da očekujemo od Srbije da podrži napore EU  -rekao je Kolomina.

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO U POSETU HAVIJERA KOLOMINU: Razgovor o saradnji u okviru politike vojne neutralnosti naše zemlje

On je dodao da će “tu poruku preneti i vlastima u Prištini“.

Zvaničnik NATO je istakao da su snage KFOR-a spremne da nastave sa “obezbeđivanjem sprovođenja rezolucije UN 1244“, i dodao da tu misiju “ne određuje kalendar, tako da ćemo ostati koliko god bude potrebno“.

Kolomina je naveo i da Alijansa poštuje vojnu neutralnost Srbije.

– Očekujemo da ćemo osnažiti našu saradnju, koliko god možemo i koliko god Srbija to bude želela – rekao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter