Izvor: BSC HAPPY
13.02.2023 u 18:05
0

Ministarka Popović poručila iz Leskovca: „Lakši i brži pristup pravdi građana Republike Srbije jedan od osnovnih zadataka Ministarstva pravde!“

Prilikom posete Leskovcu, ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović sastala se sa predsednikom Osnovog suda u Leskovcu Miodragom Jankovićem.

Ministarka Popović i predsednik suda Janković konstatovali su da nedavno rekonstruisana zgrada suda zadovoljava sve standarde materijalno-tehničke opremljenosti. Tom prilikom, sagledani su uzroci kvara na sistemu za hlađenje i dogovorene aktivnosti koje će preduzeti Osnovni sud, nakon čega će Ministarstvo pravde sprovesti mere u cilju brzog i efikasnog rešavanja postojećeg problema.

Ministarka Popović istakla je potpunu posvećenost Ministarstva pravde daljem razvoju i unapređenju pravosudnog sistema i stvaranju što boljih radnih uslova zaposlenih u pravosudnim organima. Ona je istakla da je lakši i brži pristup pravdi građana Republike Srbije jedan od osnovnih zadataka Ministarstva pravde.

Katarina Radanović, Ministarstvo pravde

Prilikom boravka u Leskovcu, predstavnici Ministarstva pravde posetili su i zgrade Višeg i Prekršajnog suda.

Tokom razgovora sa predsednikom Višeg suda u Leskovcu Nebojšom Stojšićem razmotrene su mogućnosti za povećanje energetske efikasnosti objekta kroz zamenu fasadne stolarije.

Ministar Vesić razgovarao sa Fransoaz Žakob: „Vrlo rado ćemo sarađivati sa Ujedinjenim nacijama na ostvarenju ciljeva održivog razvoja“

Konstatovano je da su uslovi za rad zaposlenih u Višem sudu u Leskovcu na zadovoljavajućem nivou.

Predstavnici Ministarstva pravde razgovarali su i sa zaposlednima u Prekršajnom sudu u Leskovcu. Tokom razgovora, ukazano je na potrebu rešavanja problema nedostatka smeštajnih kapaciteta suda, koji se nalazi u neadekvatnoj i neuslovnoj zgradi.

Predsednik Prekršajnog suda u Leskovcu Branislav Đorđević istakao je da se zgrada nalazi u vlasništvu Grada Leskovca, što onemogućava investiciona ulaganja Ministarstva pravde u postojeći objekat. Tom prilikom, dogovoren je dalji plan aktivnosti Ministarstva pravde, kako bi se pitanje smeštajnih kapaciteta Prekršajnog suda u Leskovcu trajno rešilo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter