Izvor: Tanjug
30.06.2022 u 20:55
0

„NEĆE BITI RESTRIKCIJA I NESTAŠICA!“ Ministarka Mihajlović poručila da se Srbija mesecima sprema za predstojeću zimu

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila da će država uraditi sve što je u njenoj moći da obezbedi dovoljne količine energije i energenata za privredu i domaćinstva za narednu zimu, kao i da neće biti restrikcija i nestašica.

Predsedništvo SNS- a odlučivaće danas o kandidatu za gradonačelnika Beograda: Zorana Mihajlović otkriva za koga će glasati!

– Srbija se mesecima sprema za predstojeću zimu, sve vreme radimo na tome da obezbedimo dovoljne količine energenata za 60, a verujem da ćemo uspeti i za 90 dana. Znamo šta je teška zima, pamtimo i 1999. godinu i restrikcije i zato radimo sve što je u našoj moći da imamo dovoljno energije i energenata, pritom razmišljamo i o tome šta sve može da se desi u drugim državama. Kritičnije od nabavke naftnih derivata i gasa, jeste pitanje električne energije koja će nas mnogo koštati. Mi sada uvozimo između 5 i 7 odsto od ukupne dnevne potrošnje, a zimi će to biti i više od 20 odsto. Delom je to zbog krize koja je globalna, a delom krivica onih koji su neodgovorno rukovodili Elektroprivredom Srbije – rekla je ministarka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kad je reč o dugoročnim planovima nabavke gasa, ministarka je rekla da će Srbija izgradnjom gasovoda Niš-Dimitrovgrad u septembru naredne godine imati mogućnost nabavke gasa od drugih dobavljača, čime će smanjiti svoju zavisnost od ruskog gasa.

– Pregovaramo sa Ministarstvom energetike Azerbejdžana o ceni i količinima koje bismo mogli da kupujemo od njih, takođe imamo mogućnost nabavke sa LNG terminala u Grčkoj – izjavila je Mihajlovićeva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter