Izvor:
24.07.2017 u 14:43
0

NEDIMOVIĆ: Cenu maline određuje tržište i tu nema dogovaranja!

Cenu maline određuje tržište i ne može tu biti velikog dogovaranja, kaže ministar poljoprede Branislav Nedimović i dodaje da će malinari biti redovno izveštavani po kojoj ceni se njihovi proizvodi izvoze u inostranstvo.

Mi kao ministarstvo obezbedićemo transparentnost da malinari budu upoznati po kojoj ceni se njihove maline prodaju u inostranstvu. Sve to je vidljivo na graničnom prelazu. Postoji veliko nepoverenje hladnjačara i malinara – rekao je Nedimović.

On je naveo da je potražnja sa zapadnog tržišta za malinama manja, ali da je od početka otkupne sezone bilo pomaka, te se od 110 dinara na početku sezone, malina na pojedinim mestima u Srbiji sada otkupljuje po 165 do 170 dinara, ali da ima mesta gde je otkupna cena 135 do 140 dinara.

Naše tržište je Nemačka, Francuska, Holandija, Švajcarska. Tamo mi najveću količinu malina šaljemo. U ovom trenutku smanjen je broj upita od strane velikih trgovinskih lanaca, što ne znači da ih neće biti već danas – naglasio je ministar.

izvor/blic.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter