Izvor: BSC happy portal
09.02.2023 u 09:42
0

NENAD ČANAK U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Odmrzavanje konflikta znači samo rat!“

Nenad Čanak se tokom medijskog istupanja osvrnuo na tematike koje tiše narod već decenijama.

 Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ bio je Nenad Čanak – političar, sadašnji pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine i bivši narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koji je tokom ovog medijskog istupanja govorio o trenutnoj zahuktaloj – političkoj situaciji, predsedniku Vučiću, ali i etničkim sukobima. 

NENAD ČANAK NA TELEVIZIJI HEPI: „Putin je najveći izdajnik srpskog naroda, on koristi nezavisnost Kosova za ostvarivanje svojih ciljeva!“

  • Gledao sam toliko pogrešnih poteza u istoriji ove zemlje, uključujući pregovore u Rambujeu. Bio sam prisutan tada kada je išao tadašnji predsednik Srbije i rekao „Que sera, sera“, drugim rečima tada je najavljeno bombardovanje naše zemlje, to inaćenje je završeno kapitulacijom Srbije na Kosovu, povlačenjem snaga oružanog, povlačenje Srbije kao države sa Kosova. Bilo je samo pitanje kada će se definisati kao  takozvana država, što i učinjeno. Sada je pitanje da li zamrznuti konflikt ili ga završiti, prekinuti sa njim. Ako se zamrze konflikt, pitanje je vremena kada će se odmrznuti – rekao je i dodao:

 

  • A to znači jedino rat. Odmrzavanje konflikta znači samo rat. Da me zanima politička karijera u smislu glasača onda bih bio neozbiljan prema samom sebi, treba da bude u korist građanja naše zemlje, nekad mora da bude bolni i neprijatno. Pre mnogo godina je postojala demokratska zajednica vojvođanskih Mađara čini je predsednik bio Andraš Agošton i u jednom trenutku kada je bila Republika Srpska krajina tražili su da se po tom uzoru reši i pitanje Mađara u Vojvodini. Tada sam rekao da ako to bude premenjivao ovde, vodi u propast. Optužili su me da hoću da iselim Mađare iz Vojvodine. Upravo je tu cela priča, ne mogu se te stvari rešavati pravolinijski. Svaki put kad pokuša da se podvuče etnička granice će oni sa druge strane biti proterivani. Jedini način je što brži ulazak u Evropsku uniju. Neophodno je da Srbija prizna realitet – rekao je Čanak na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter