Izvor: BSC Happy /RSE
09.12.2023 u 16:49
0

NEZADOVOLJNI KURTIJEVI BATINAŠI: Protest pripadnika specijalnih jedinica Policije Kosova u Prištini

Pripadnici specijalnih jedinica Policije Kosova protestovali su u subotu u Prištini ispred zgrade Vlade Kosova, drugi put za skoro m esec dana, pozivajući na poboljšanje uslova rada i iznoseći nove zahteve

Predsednik Sindikata Policije Kosova Imer Zećiri rekao je da su zahtevi policije poboljšanje opštih uslova rada, kao što su odeća, oprema, objekti, piše RSE. Naglasio je da „neki policijski objekti i vozila, kao i oprema koji su potrebni za obavljanje poslova – ne ispunjavaju minimalne uslove za rad“.

PREDSEDNIK VUČIĆ OBJAVIO SNIMAK: Kada žena stane, stala je cela porodica (VIDEO)

Njihov protest dolazi otprilike tri sedmice nakon što je Vlada Kosova odobrila novi paket pomoći za specijalne i ostale druge policijske jedinice. Na protestu su bili i pripadnici Specijalne interventne jedinice i Jedinice za rukovanje eksplozivnim napravama, koji su protestovali i 1. novembra.

Zećiri je naglasio da je samo u ovoj godini 86 policajaca dobrovoljno dalo ostavku, uglavnom zbog nezadovoljstva.

Otprilike dve sedmice nakon protesta 1. novembra, Vlada Kosova donijela je odluku da odobri dodatne naknade za pripadnike Policije Kosova. Plate pripadnika Policije Kosova počinju od 210 evra mesečno za policijske kadete, a dostižu više od 1.500 evra mesečno za generalnog direktora.

Policija ove zemlje, osnovana pre 24 godine, ima više od 9.000 pripadnika različitih činova. Nemaju ni zdravstveno ni životno osiguranje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter