Izvor: novosti.rs
01.12.2023 u 15:48
0

NOVINAR NAPAO SRBIJU: Lavrov mu zapušio usta i odbranio našu zemlju!

Vašington je prekorio Srbiju nakon što je u septembru prošle godine potpisala sa Moskvom plan konsultacija između ministarstava spoljnih poslova dve zemlje iako se ne radi ni o kakvom „usklađivanju politike“, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Na pres-konferenciji u Skoplju jedan od novinara je pitao Lavrova „da li Rusija daje instrukcije Srbiji po pitanju destabilizacije Balkana“. Tom prilikom je pomenuo sporazum koji su u septembru prošle godine potpisali tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i šef ruske diplomatije, tvrdeći da se radi o „usklađivanju spoljne politike dve zemlje“.

Međutim, Lavrov je odbacio te navode.

– Doveli su vas u veliku zabludu. Sa ministrom Selakovićem u Njujorku smo potpisali plan konsultacija između ministarstava spoljnih poslova gde piše: januar – sastaju se šefovi odeljenja koji se bave evropskom saradnjom; mart – sastaju se rukovodioci koji se bave Sredozemnim morem i tako dalje – rekao je Lavrov.

NAŠA ZEMLJA OSTAJE PRIVRŽENA POLITICI ZELENE AGENDE: Vučić se oglasio iz Dubaija (VIDEO)

On je naveo da to nije koordinacija politike: „Znam da nakon potpisivanja tog plana konsultacija tada niko ništa nije skrivao. Tamo su bili i srpski i ruski novinari koji su snimali potpisivanje tog plana. Međutim, iz Vašingtona je odmah usledio prekor. Srbima su rekli: „kako ste se usudili da potpisujete plan konsultacija sa Rusijom koja je agresor“.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković u Njujorku potpisao je u septembru prošle godine sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom „Plan konsultacija između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za period 2023-2024, zbog kojih je Srbija bila pod žestokim napadima. Dokument sadrži četiri strane i, kako i samo ime dokumenta kaže, reč je o rasporedu sastanaka tokom 2023. i 2024. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter