Izvor: Happy BSC Portal/Kosovo-online.rs
01.12.2023 u 17:03
0

DRAŠKO ĐENOVIĆ OCENJUJE: „Glavni motiv samoprozvanog sveštenika je da njegovi potezi dospeju u javnost“ (VIDEO)

Verski analitičar Draško Đenović ocenjuje da je glavni motiv upada u crkvu Svetog Arhangela Mihaila u selu Rakitnici samoprozvanog sveštenika Nikole Džufke da dospe u javnost i da je najpametnije takve poteze ignorisati.

– To su marginalne grupe u okviru pravoslavne crkve koje zapravo i nisu predstavnici pravoslavne crkve. Ne znam da li je dotični gospodin ikada bio zaređen od neke kanonske crkve, ali mislim da je u njegovom slučaju ovo više pokušaj da dođe u javnost. To vam je nešto poput određenih krugova unutar hrvatske pravoslavne crkve, pa i crnogorske. To su crkve koje nemaju svoju kanoničnost, koje nisu priznate i zapravo one žive od medija. I zato kažem da je najpametnije ignorisati takve njihove izgrede i uopšte ih ne pominjati u medijima, jer jednostavno bez medija oni ne postoje -, rekao je Đenović za Kosovo onlajn i dodao da „što ih mediji više budu ignorisali, oni će imati sve manje razloga da prave određene incidente“.

On ističe da Albanci nisu u velikom broju pravoslavci i da eventualno stvaranje albanske prvoslavne crkve na Kosovu njima ne bi značilo puno.

– Znamo da sve crkve imaju određene finansijere na ovaj ili onaj način. Moguće da on ima nekog od Albanaca iz inostranstva koji ga finansijski pomaže, međutim, ni oni to neće činiti onda kada shvate da to što on radi više nema odjeka u medijima. Jer jednostavno i njima će biti jasno da je to uzalud utrošen novac – rekao je Đenović.

NOVINAR NAPAO SRBIJU: Lavrov mu zapušio usta i odbranio našu zemlju

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter