Izvor:
11.11.2019 u 16:22
0

OGLASIO SE I PRINC KARAĐORĐEVIĆ: Dan Primirja za Srbe kao dan pobede!

Danas je povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu oglasio i princ Filip Karađorđević koji je rekao da je to veliki dan za čitavu Evropu, a da Srbi današnji dan s pravom doživljavaju i kao dan pobede.

– Srpski narod je u Velikom ratu stradao kao malo koji drugi narod na svetu. Više od dve trećine radno i vojno sposobnog muškog stanovništva utkalo je svoje živote u slobodu svoje otadžbine. Naša je obaveza da sačuvamo sećanje na žrtvu naših slavnih predaka i da to sećanje i poštovanje kao zavet prenesemo i budućim pokolenjima- napisao je Filip na Fejsbuku.

On je naveo i da je današnji dan dobra prilika da obnovimo znanje o velikom podvigu i velikoj žrtvi naših predaka, i da u znak zahvalnosti prema njihovoj žrtvi "čuvamo mir i slobodu naše otadžbine za svu našu decu i za sve buduće generacije".

Izvor: Tanjug
Foto: SP Video/ YouTube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter