Izvor:
15.01.2019 u 07:53
0

OPSADNO STANJE U BEOGRADU: Putina čuva 7.000 srpskih specijalaca, migovi i snajperisti na krovovima!

BEOGRAD – Predsednika Rusije Vladimira Putina, koji u Srbiju stiže 17. januara, čuvaće više hiljada srpskih policajaca, a spekuliše se o brojki od čak 7.000.

Pripadnici Ministarsta unutrašnjih poslova predzeće maksimalne mere obezbeđenja, koje će dovesti i do izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda, piše Politika.

Takođe se spekuliše da je u Beograd već stiglo oko 250 najelitnijih ruskih specijalaca i lično obezbeđenje ruskog predsednika. Oni navodno proveravaju putanju kojom će se kretati Putin, mesta sastanka, klima-uređaje, hranu, internet itd. Biće zavarivani i šahtovi, a snajperisti će biti raspoređeni po najvišim krovovima zgrada u Beogradu.

Ruski obaveštajci navodno dolaze i s razvijenom tehnologijom za sprečavanje napada dronom, što je oprema koju Srbija nema, piše list.

U obezbeđenju Putina učestvovaće i Vojska Srbije. Tri srpska "miga" trebalo bi da prate avion predsednika Rusije od momenta kada uđe u vazdušni prostor Srbije, a do tada će na njega motriti ruska protivvazdušna odbrana.

Vučić: Saradnja sa Rusijom važna za budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom predstojeće posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji, da je naša saradnja sa Rusijom važna za budućnost. Vučić je, u intervjuu televiziji Pink, najavio da će tokom posete Putina biti potpisan 21 sporazum.

On je kazao da za razliku od onih koji mrze Ruse, pa uvek kažu da su rusofili jer vole rusku književnost, ne razume taj pristup, jer njegov posao nije da priča o književnosti. "Moj posao je da vodim politku i gledam da li ćemo mi Srbi imati gas", dodao je Vučić.

Vučić je istakao i da zato ne želi da uzima duplo skuplji gas iz političkih razloga da bi ga tapšali po ramenu i da je njemu posao da obezbedi građanima najeftiniji gas.

– Najeftiniji je gas trenutko kod Rusa. Kada Rusi dovedu Ruski tok do Bugarske, mi ćemo platiti da dovedu do nas. Zato je Putinova poseta važna – rekao je Vučić. Najavio je da ćemo sa Rusijom imati i saradnju univerziteta.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter