Izvor: TANJUG
23.09.2022 u 20:01
0

ORLIĆ I AMBASADOR FRANCUSKE PJER KOŠAR: Tradicionalno dobri odnosi dve zemlje stalno napreduju

 Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić ocenio je dana u razgovoru s ambasadorom Francuske Pjerom Košarom da tradicioonalno bliski odnosi dve zemlje stalno napreduju, prvenstveno zahvaljujući ličnim zalaganjima i prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kada je reč o parlamentarnoj saradnji Orlić je istakao da u Narodnoj skupštini tradicionalno funkcioniše Poslanička grupa prijateljstva sa Francuskom, koja je u prethodnom sazivu brojala gotovo 90 članova.

-Uveren sam da će se u kratkom roku oformiti nova, koja da će biti pođednako brojna i aktivna- rekao je Orlić.

Postojana saradnja između dve zemlje ogleda se, kako je rekao, i kroz brojne zajedničke, kapitalne projekte koji umnogome pomažu ekonomski napredak naše zemlje, ali i čitavog regiona. „Pozdravljam sve dosadašnje, ali i buduće investicije iz Francuske i ističem da je Srbija najbolja zemlja za ulaganje u ovom delu Evrope“, poručio je Orlić.

Dodao je da je dobar dokaz tome inicijativa „Otvoreni Balkan“, koja je potekla upravo iz Srbije i od predsednika Vučića, i koja je značajna, ne samo za našu zemlju, već za sve države koje u njoj učestvuju.

Istakao je da je u teška i izazovna vremena mir najvažniji, i predstavlja preduslov za dalju saradnju i razvoj. S tim u vezi, podsetio je da je stav Srbije, po pitanju teritorijalnog integriteta bilo koje države, jasan, nedvosmislen i principijelan.

-Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet svih država na svetu. To je stav koji je ponovio i predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ali i u svakoj drugoj prilici. Principi međunarodnog prava gazili su se i 1999. i 2008. godine, a gaze se i danas. Nepoštovanje integriteta Srbije u slučaju KiM flagrantno je kršenje međunarodnog prava i temeljnih principa UN. Jasno saopštavamo stav da međunarodno pravo mora da se poštuje i na primeru Srbije i šaljemo poruku da nikakva stolica za tzv. „Kosovo“ u Ujedinjenim nacijama za nas ne dolazi u obzir- naveo je Orlić.

On je naveo i da je dijalog između Beograda i Prištine u zastoju upravo zbog neodgovornog ponašanja prištinske strane koja krši sve dogovore, ignoriše sve obaveze i povlači jednostrane poteze koji direktno vode ka eskalaciji i ugrožavanju fizičke bezbednosti Srba na KiM.

-I u ovim teškim uslovima i okolnostima ostaćemo privrženi dijalogu i traženju rešenja koje podrazumeva da se čuva mir za sve, i za Srbe i za Albance- zaključio je Orlić.

Ambasador Košar je Orliću čestitao na izboru za predsednika Narodne skupštine i izrazio zadovoljstvo povodom buduće saradnje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter