Izvor: kurir.rs
31.01.2024 u 12:16
0

ORLIĆ PONOVIO KO PRAVI PROBLEME: „Kurti nastavlja sa terorom nad Srbima“

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da je stav Srbije jasan, da nema priznanja nezavisnog Kosova, uprkos borbi u uslovima gorim nego nemogućim i, kako je naveo, teroru kosovskog premijera Aljbina Kurtija nad srpskim stanovništvom.

„Kurti nastavlja svoj teror nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i to je jasno svima. Pitanje je samo da li će neko tome da pristupa onako kao treba ili će sa time da kalkuliše i pravi neke političke manevere. To ste nažalost mogli da vidite i kod stranaca, ali i kod nekih ovde“, rekao je Orlić.

On je istakao da se radi o napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

BOGATSTVO ZA ODBRANU ZMIJE: Ovoliko su Tači, Krasnići i Veselji dobili za advokate u Hagu

„Svima je jasno koje glavni krivac i ko je generator svih problema. Ako to ne vidite treba da budete ili udaljeni od svake logike ili bezobrazni“, poručio je on.

Konstatovao je da se borba za Kosovo vodi u, kako kaže, uslovima gorim od nemogućih.

„Na diplomatskom planu se stalno radi. Jasno vam je da su jedini koju tu nešto rade samo predsednik Vučić i naša vlada. Neko drugi ne bi ni pokušao da se bori u ovakvim uslovima koji su za nas gori od nemogućih. Neke stvari smo i uspeli da izborimo i u takvim uslovima. Samo da vas podsetim da je više od 20 država, 28 njih je povuklo priznanje koje je dalo za tzv. nezavisno Kosovo. Srpski narod na Kosovu i Metohiji daje plebiscitarnu podršku predsedniku Srbije“, poručio je Orlić.

Razlog Kurtijevog ponašanja vidi u apsolutnoj toleranciji za njegove poteze.

„Kurti se ponaša komotno jer je zaključio da mu prolazi sve. Vidite da iz dana u da smišlja šta će da uradi srpskom naroadu i da to svaki put bude užasnije od prethodnog puta. Iz međunarodne zajednice stignu neke preporuke, kao sad o zabrani dinara i on ih odbije. Onda se pitamo hoćete li da uradite nešto konkretnije. Ovako se ništa neće promeniti“, kaže Orlić.

Prema njegovim rečima, stav Srbije je jasan.

„Naš jasan stav, koji je i u ustavu Republike Srbije i koji predsednik Srbije otvoreno govori svima i Šolcu i Makronu i sada Lajčaku jeste da nema priznanja nezavisnog Kosova. Mi smo uspeli neke stvari da promenimo jer sada je tema normalizacija, a priznanje nije tema. Neko će da kaže to nije velika razlika. Ja mislim da je to ogromna razlika. Za nas to nije priznanje ni de fakto ni de jure i to nikada nećete dobiti od nas dok se mi pitamo. Za nas je Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje, tako stoji u ustavi i mi ćemo naš ustav da poštujemo“, istakao je on.

Ocenio je da je cinično dovoditi Kurtija u bilo kakvu vezu sa demokratijom.

„Njima je vrhunac demokratije kad Kurti postavi limene kontejnere i kaže dođi da glasaš na mojim izborima Jel vam to demokratija“, upitao je Orlić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter