Izvor: Tanjug
04.09.2023 u 16:08
0

OSUDA VANDALIZMA U SUBOTICI: Oglasio se ministar Momirović, čin u Subotici uperen protiv bezbednosti i interesa Srbije

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović osudio je danas u ime Vlade Srbije uništavanje natpisa sa imenom „Subotica“ na mađarskom jeziku ocenivši to kao „vandalski čin i akt pre svega uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije“.

SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Sutra o rebalansu budžeta, akcizama, novom ministru privrede

Momirović osudio je tokom obilaska uništenog natpisa na Paliću kod bikovačkog kružnog toka na južnom prilasku gradu sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, istakao da je ovakav čin potpuno neprihvatljiv, te da ne sme da se toleriše.

„Siguran sam da će svi građani Subotice i svi građani Srbije ovo prevazići. Mogao bih zaista dugo da pričam o tome koliko je Mađarska podržala Srbiju u prethodnom periodu kada su u pitanju naši interesi na Kosovu i Metohiji ili Bosni i Hercegovini“, rekao je Momirović, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Dodao je da bi mogao da priča i o velikom broju investicija, brzoj pruzi Segedin – Subotica, o rastu ekonomskih veza dve države, ali, kako je istakao, „ovde čak nije ni to u pitanju“, već su u pitanju su građani Srbije, podjednako Srbi i Mađari i „naša zajednička budućnost“. “

Bakić je ocenio da „ovim činom počionici žele da naruše istorijske odnose Srba i Mađara“ i apelovao na sve građane Subotice da „ne nasedaju na te provokacije“.

Dodao je da se 26. jula odigrao sličan čin vandalizma kada je na južnom ulazu u Suboticu kod bikovačkog kružnog toka, oštećen naziv Subotice ispisan ćiriličnim pismom, kao i da su nadležni tada preduzeli sve zakonske mere.

„Apelovao bih na sve političke činioce da posebno obrate pažnju prilikom izjava i objava na društvenim mrežama u kom kontekstu će da se obrate i kakve će konstatacije da iznesu, jer svi treba da damo doprinos da zaštitimo sve naše građane i da pojedinci koji rade ovakve grozote ne postignu ono što žele, a to je da destabilizuju grad Suboticu i državu Srbiju“, naglasio je Bakić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter