Izvor:
06.06.2019 u 13:48
0

PALMA: Treba prekinuti pregovore u Briselu i formirati novi posrednički tim za dijalog Beograda i Prištine!

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da bi trebalo prekinuti pregovore u Briselu i formirati novi posrednički tim za dijalog Beograda i Prištine, u kojem bi bili predstavnici SAD, Rusije i Kine,

– Rusija je uz SAD najveća svetska sila, a tu je i Kina koja je neutralna, ali pravedna. Ako kosovski Albanci stalno govore da rade ono što im SAD kažu, onda da vidimo da tu bude i Rusija. I te tri države da budu garant novog sporazuma o Kosovu i Metohiji – predložio je Marković.

On je ocenio da su dosadašnji predstavnici Evropske unije u pregovorima o Kosovu i Metohiji, Štefan File, Ketrin Ešton, Johanes Han i Federika Mogerini, "samo maskote međunarodne zajednice".

– Šta je rezultat pregovora? Šta je rezultat Briselskog sporazuma? Gde je Zajednica srpskih opština? Ko garantuje realizaciju Briselskog sporazuma? – pitao je Marković.

Marković kaže da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić trebalo da kažu da Beograd ne želi više pregovore u Briselu i objave da ne važi Briselski sporazum, jer prištinska strana nije poštovala nijedan dogovor.

On je dodao i da bi nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron mogli da daju ultimatum Prištini da ukine takse.

– Zašto su Angela Merkel i Emanuel Makron pre neki dan poslali svoju delegaciju da razgovaraju sa kosovskim Albancima? Šta su im rekli? Oni njima treba da daju ultimatum i da im kažu – imate dva sata da ukinete takse. I to preko tvitera, ne treba ni konferencija za štampu – zaključio je Marković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter