Izvor: Tanjug
25.11.2022 u 22:19
0

Peter Stano poručuje da Beograd i Priština odlučuju kada će biti spremni da dođu do konačnog datuma za postizanje sveobuhvatnog sporazuma!

Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je danas da EU ne postavlja veštačke rokove, a da Beograd i Priština odlučuju kada će biti spremni da dođu do konačnog datuma za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Stano je to rekao u intervjuu za albanski ABC, komentarišući tvrdnje Prištine da je krajnji rok za postizanje sporazma mart 2023. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Upitan o mogućnosti da EU okonča pregovarački proces, u slučaju da jedna ili druga strana blokira proces, Stano je rekao da je „u prirodi EU da se fokusira na rezultat, a ne na neuspeh“.

Stano je naglasio da sporazum o registarskim tablicama, postignut ove nedelje „zaista utire put za krucijalni rad“ na daljem procesu normalizacije između Beograda i Prištine.

On je rekao da je visoki predstavnik EU pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u Brisel i izrazio nadu da će oni uspeti da dođu, preneo je Reporteri.

DAČIĆ SE SASTAO SA SPECIJALNIM IZVESTIOCEM ZA LJUDSKA PRAVA UN: „Moramo da doprinesemo boljem međusobnom razumevanju i sprovođenju pravde“

„Nadam se da će uspeti da dođu, da nastavimo u pozitivnom duhu koji je postignut ove nedelje i iskoristimo ovaj zamah da idemo napred“, kazao je Stano.

Prema njegovim rečma, to se ne radi za Evropsku uniju, već za interese građana takozvanog Kosova i Srbije, za početak zaustavljanja eskalacije situacije i izvlačenje koristi iz evropske perspektive.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter