Izvor:
29.05.2017 u 14:41
0

POKOJNI GRČKI PREMIJER BIO DOBAR I SA AMERIKANCIMA I SA MILOŠEVIĆEM!

Bivši grčki premijer Konstantin Micotakis preminuo je danas u 98. godini, saopštila je njegova porodica, prenosi AFP.

– Umro je okružen ljudima koje je voleo i koji su njega voleli – navodi se u saopštenju.

AFP navodi da je Micotakis bio jedan od retkih otvoreno proameričkih političara u Grčkoj svog vremena i da je gajio bliske veze sa porodicom bivšeg predsednika SAD Džordža Buša Starijeg, kojeg je često ugošćavao u svojem domu na Kritu.


– To ga nije sprečavalo da takođe gradi bliske odnose sa srpskim moćnikom Slobodanom Miloševićem i da ga podržava tokom ratova u kojima se Jugoslavija raspala tokom 90-ih godina prošlog veka", ocenjuje francuska agencija.

AFP navodi da je Micotakis, rođen 1918. godine, napustio politiku 2004. povukavši se iz parlamenta kao poslanik sa najdužim stažom u Grčkoj.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter