Izvor: Novosti/Blic
05.12.2022 u 11:23
0

PONOVNO UVOĐENJE OBAVEZNOG SLUŽENJA VOJSKE? Ministar Vučević otkrio šta je cilj vraćanja vojnog roka

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina.

Vučević je rekao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

DAN VOJNIH VETERANA, MINISTAR VUČEVIĆ UPUTIO ČESTITKE: „Da nikada više ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu“

– Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo – rekao je ministar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je naglasio da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

– Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, apsolutno da – rekao je Vučević.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter